cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification online

DAW SLUIT HET JAAR GOED AF IN TILBURG EN MAASTRICHT

DAW heeft het jaar 2018 goed afgesloten met mooie resultaten op het ONK in Tilburg (21 t/m 23 december) en de Swimmeet in Maastricht (27 t/m 31 december). Lees de onderstaande wedstrijdverslagen voor de prachtige prestaties die geleverd zijn.

ONK dag 1 (met dank aan Brenda)

Vandaag kwamen Felix en Jorrick in actie op het ONK. In de series zwom Jorrick de 100 wissel en een mooie tijd op de 200 rug, waardoor hij zich als 7e plaatste voor de B-finale. In de B-finale behaalde Jorrick een mooie 5e plaats, waardoor hij 13e van Nederland werd op de 200 rugslag. 

Op de schoolslag afstand en de 100 wissel kwam Felix in actie. Beide afstanden gingen niet helemaal naar wens, maar morgen gaat hij de strijd met de andere zwemmers weer aan!

ONK dag 2 (met dank aan Brenda)

Jorrick en Felix waren weer vroeg uit de veren om de strijd aan te gaan met de andere zwemmers op het ONK. Felix zwom vandaag de 100 vrij. Ondanks dat hij betere dagen heeft gekend, heeft hij alles gegeven en staat hij morgen weer aan de start. 

Jorrick kwam in actie op de 400 wissel en 50 rug. Op de 400 wissel eindigde hij als 14e. Met het oog op de volgende wedstrijden dit weekend heeft hij de B-finale afgezegd. Op de 50 rug plaatste hij zich als 5e voor de B-finale en heeft deze plaats mooi kunnen vasthouden in de finale.

ONK dag 3 (met dank aan Brenda)

Vandaag kwamen naast Felix en Jorrick ook Denise, Leonie en Maaike aan de start bij het ONK. 

De dag begon met de 4x50 wisselslag waar Jorrick, Felix, Denise en Leonie aan de start kwamen. Met de estafette werd een 23e plaats behaald. Felix kwam daarnaast ook nog aan de start op de 50 vlinderslag, waar hij net iets boven zijn pr zwom. Denise kwam aan de start op de 400 wissel en de 100 vlinderslag. Een pr zat er helaas niet in. Maaike kwam net als Denise aan de start op de 400 wissel waar zij een mooi pr zwom van 4 seconde ! Jorrick behaalde de B-finale op de 200 rugslag (dit keer wel echt de 200 meter). In de B-finale eindigde Jorrick als derde.

Zwemmers bedankt voor jullie inzet! En natuurlijk niet te missen Astrid en Rene bedankt voor jullie inzet op het ONK!

Swimmeet dag 1 (met dank aan Noortje)

De wekker ging en het was 10 voor 6 in de ochtend, krakend en kreunend maar vastberaden om goed te zwemmen kwam iedereen uit zijn bed. Het was een zonnige morgen, maar nog zonniger was het vanmiddag in het zwembad. Het eerste persoonlijke record van het toernooi werd gezwommen door Danique !! Gefeliciteeerd !! Daarna volgenden er nog vele persoonlijke records en een tiental heeft zich geplaatst voor de finale. 

Na de middagsessie kwam iedereen in het 5-sterrenhotel bij elkaar. (Stiekem ons prachte herbergje gelegen in de heuvels van Noorbeek). Daar stond op ons een heerlijk maaltijd te wachten. Na het middagdutje was iedereen opgeladen en klaar voor de finales. In de finales werd er goed gezwommen maar zeker ook goed geshopt. Een wedstrijd badpak, brilletje en een zwembroek! In de finale werd er een mooi 2e plaats behaald door Anouk op de 50 vlinder. Daarnaast ging Mirl er twee keer met goud vandoor op de 100 school en 100 rug. 

De wedstrijd dag werd spetterend afgesloten vandaag met wel 6 estafette teams aan de start.

Swimmeet dag 2 (met dank aan Anna)

Na een nacht vol gesnurk ontwaakte de DAW’ers in Noorbeek. Met de slaap nog in hun ogen zaten de zwemmers en de trainers aan het ontbijt. Na een snelle hap vertrokken zij weer richting het zwembad. Ook vandaag regende het pr’s, er zijn er maar liefst 34 gezwommen! In de finales werden nog een aantal medailles binnen gesleept, namelijk: Djanilla 3e op de 100 rug en 2e op de 100 school. Mirl sleepte 2 gouden medailles binnen op de 50 rug en de 100 vrij.

Tijdens de estafettes werden de heren net aan vierde na een hele mooie race, de dames wisten een mooie derde plek te behalen! Na dagen van onrust is de verloren telefoon van Joppe dan toch echt terecht gekomen! Na een rit naar valkenburg, een speurtocht in de auto, telefoontjes naar het restaurant werd de telefoon gevonden aan zijn voeten end. In de avond stond ons wederom een fantastische maaltijd te wachten van onze geweldige koks!

Op naar morgen!

Swimmeet dag 3 (met dank aan Debra en Joppe)

Aller leukste, liefste en fanatiekste zwemvriendjes en vriendinnetjes,

Dag 3 van Maastricht was weer een dag om volop van te genieten. Toen we allemaal onze nestjes weer uitgesprongen waren (ietwat overdreven) stond er weer een heerlijk ontbijtje klaar. Met een beetje stress over de nieuwe badindeling, begon iedereen na het inzwemmen met een positieve vibe aan de wedstrijd. Er werden mooie races gezwommen, daarnaast was de speaker het met ons eens dat er een aantal toppiejoppie tijden gezwommen zijn (of dijken van tijden, net wat je liever hebt). Iedereen schreeuwde de keeltjes weer schor om de zwemmers zo hard mogelijk te laten zwemmen. Na de mooie 5e sessie gingen we iets eerder dan normaal weer terug naar het huisje (extra slaap, eeuuuuuh!)

Toen iedereen zijn buikjes weer rond had gegeten (waardoor de wedstrijdpakken weer wat moeizamer aangingen) gingen we na de rust terug naar het zwembad om weer eens flink rond te spetteren. Bij het inzwemmen zat de sfeer er al goed in en hebben we ons fanatisme geuit in het práchtig meejanken van liedjes op de radio, uiteraard met een grote hulp van De Dolfijn en De Geul (zelfpromotie is ook nodig soms). Er werden prachtige finales gezwommen en veel trotse en mooie woorden gesproken. De estafetteteams werden sterk aangemoedigd en natuurlijk werd de Swimmeet Maastricht 2018 afgesloten met een fotoshoot en een extremere vorm van een watergevecht.

De avond werd afgesloten met het afscheid van onze Nick, die na 9 jaar zwemmen bij DAW toch een einde aan zijn carrière gebracht heeft.

Wij zijn allemaal heel trots op jullie en bedankt voor de weer erg mooie Swimmeet!

Foto.jpg

21 mei 2019 18:38

Dag 1 & 2 van de Regio Kampioenschappen - Verslag en Uitslag

Dag 1: Er is vandaag lekker gezwommen [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
13 mei 2019 20:09

Geschreven door Joppe van Beek op zaterdag, 12 mei 2019.

Vandaag was het dan weer zover. Een limietwedstrijd [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
11 apr 2019 12:01

Techniekweekend 29 en 30 Maart 2019 (Geschreven door Daniëlle Kool)

Met maar liefst 25 zwemmers en 6 [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
09 apr 2019 15:51

Afgelopen weekend stond de Swim Cup The Hague op het programma in het Hofbad in Den Haag. “De toppers [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
09 apr 2019 02:00

Hallo zwemtoppers,

Van 8-14 juli 2019 zijn vier van onze ju­nioren meiden, samen met coach Melissa, [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
21 mei 2019 18:38

Dag 1 & 2 van de Regio Kampioenschappen - Verslag en Uitslag

Dag 1: Er is vandaag lekker gezwommen [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
13 mei 2019 20:09

Geschreven door Joppe van Beek op zaterdag, 12 mei 2019.

Vandaag was het dan weer zover. Een limietwedstrijd [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...

Onze Sponsors

Home