cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

ICG

Verslag ICG

Het jaar 2019 begon goed voor 4 DAW-meiden. Emma, Kim, Djanilla en Evy kregen het mooie bericht dat zij geselecteerd waren, samen met coach Melissa, om Team Alkmaar te vertegenwoordigen tijdens de Internationale Children Games in Rusland. Vier bijeenkomsten met Alkmaar Sport zorgden ervoor dat iedereen goed geinformeerd werd, kleding kreeg, maar ook dat de sporters elkaar beter leerden kennen. Naast onze zwemmeiden bestond het team uit 4 judoka's en 4 beachvolleyballers. Waar de eerste bijeenkomst nog heel onwennig een vorm van speeddating op het programma had staan, eindigde het ICG-verhaal met een door de kinderen zelf georganiseerde BBQ bij een van de beachvolleyballers thuis.

Om de reis voor onze meiden te financieren werden verschillende acties bedacht, waaronder de mooie sponsoring van Versbakkerij Goemans. Heerlijke petit fours werden ter beschikking gesteld voor de verkoop. Een zeer succesvolle actie waarbij onze meiden als tegenprestatie de auto's van de bakkerij hebben gewassen en de tuin onder handen hebben genomen. Daarnaast is er 2x een pannenkoekenontbijt georganiseerd voor alle zwemmers van DAW. De ervaringen en mooie verhalen van zwemmers die eerder hebben deelgenomen aan de ICG zorgden voor nog meer enthousiasme bij onze dames. De club van 100 heeft de meiden ook ondersteund met een mooie bijdrage voor hun reis.
Na de laatste training werden Emma, Kim, Djanilla, Evy en Melissa nog verrast met een complete oranje outfit door het bedrijf Qwstion. Daarnaast kregen zij een mooie, dik gevulde, Arena rugtas met hun naam en de Nederlandse vlag erop geprint.
Op maandag 8 juli was dan eindelijk de dag van vertrek. De reis begon met een vlucht naar Moskou, waarbij de middag gebruikt werd voor de highlights in Moskou. Team Alkmaar werd door hun fel oranje gekleurde kleding een attractie op zich op het Rode Plein. Een gekke gewaarwording was het voor de jonge sporters dat mensen met hen op de foto wilden.
Dinsdag stond in het teken van verder reizen naar de eindbestemming. Opnieuw het vliegtuig in, op weg naar Ufa.
Op woensdag ging het dan echt beginnen. In de ochtend vertrokken alle sporters naar hun eigen sportlocatie voor een trainingssessie. De coaches waren al heel vroeg op pad voor hun technical meeting. Bewaking bij de sportcomplexen, ander eten, pers-gesprekken en de eerste contacten met collegazwemmers maakten veel indruk op onze zwemmers. Pinnetjes (iedere stad heeft zn eigen pinnetje) werden in grote getale geruild. Na de training was er tijd voor een korte rustpauze om daarna richting de openingsceremonie te gaan. De openingsceremonie vond plaats  in de Ufa Arena, een ijshockeystadion met een capaciteit voor 8250 mensen. Er was zoveel belangstelling dat er te weinig zitplaatsen bleken te zijn voor de toeschouwers.
Donderdag, vrijdag en zaterdag stond in het teken van de wedstrijden. De zwemmeiden mochten alle 3 de dagen uitkomen. De beachvolleyballers en judoka's hadden alleen de eerste dag hun wedstrijden, wat betekende dat er heel veel oranje op de zwemtribune zat de laatste 2 dagen.
Ons zeer jonge team (3 van de 4 meiden uit 2006) moest opboksen tegen vooral oudere zwemsters, waarbij alle meiden een B finale hebben gehaald en Djanilla zelfs een A finale. De sluitingsceremonie stond in het teken van nieuwe vrienden maken, shirtjes en pinnetjes ruilen
Afgelopen maandag vond er nog een huldiging plaats voor alle sporters en coaches op het stadhuis van Alkmaar. Een fantastische ervaring, met grote leermomenten op vele vlakken,  pakt niemand meer af van dit mooie Team Alkmaar.
Alkmaar Sport, Versbakkerij Goemans, Qwstion, club van 100, iedereen van DAW, individuele sponsors, iedereen bedankt voor het mogelijk maken van deze ervaring voor onze meiden.

 

13

03 mrt 2020 09:41

Kramp is vervelend en pijnlijk. Karen Bok schreef er een stukje over omdat zij het ook veel bij haar praktijk [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
09 feb 2020 10:35

Beste zwemmers, ouders, officials en andere vrijwilligers,

Zoals jullie weten is er voor vandaag onstuimig [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
15 jan 2020 21:51

Competitie ronde met een mooie 4e plaats!

Vandaag stond de derde competitie rond in Alphen aan de Rijn [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
11 jan 2020 08:06

Van zaterdag 28 tot en met maandag 30 december 2019 werd de 34e Maastricht Speedo Swimmeet gehouden.

Op [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
06 jan 2020 13:05

Nieuw Nederlands record voor Kyra Wijnker!

Officieus 13.44 op de 1000 meter. Topper!!

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190106_89709099/kyra-wijnker-in-recordtijd-naar-wk-ijszwemmen

 

WedstrijdzwemmenLees meer...
03 mrt 2020 09:41

Kramp is vervelend en pijnlijk. Karen Bok schreef er een stukje over omdat zij het ook veel bij haar praktijk [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
09 feb 2020 10:35

Beste zwemmers, ouders, officials en andere vrijwilligers,

Zoals jullie weten is er voor vandaag onstuimig [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...

Onze Sponsors

Home