cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

DAW blijft op negende plaats

In Zaandam werd afgelopen zondag de tweede ronde van de nationale A competitie gezwommen. Na de eerste ronde nam DAW de negende plaats in. Enigszins teleurstellend, omdat men had gehoopt op een plaats bij de eerste vier, die recht geeft op deelname aan de promotiewedstrijd voor een plaatst in de Hoofdklasse. Oorzaak van deze negende plaats laag deels aan de zwemploeg zelf, er werd een estafetteploeg gediskwalificeerd, en deels aan de tegenstanders, die zich hebben versterkt met zwemmers uit hoofdklasse ploegen.

Ook in de tweede ronde kwam men niet verder. In deze ronde werd DAW zesde, maar overall bleef men op de negende plaats staan. Maar het is spannend, want het verschil tussen plaats 6 en 9 is slechts 4  punten.

De ploeg begon zondag sterk met de 4 x 100 meter vrije slag bij de junioren. De teamtijd werd met 5 seconden verbeterd. Hoewel Jens de Groot bij overname een flinke achterstand had wisten hij en Luc Kroon deze in een handomdraai om te buigen naar een voorsprong en met een tijd van 3.49.13 minuten bleef men de concurrentie 2 seconden voor. Deze goede prestatie zette zich voort bij de 4 x 50 meter vrije slag voor de minioren. Juliano, Naya, Cees en Danique werden tweede met een tijd van 2.16.94.

Met de individuele nummers ging het wat minder voortvarend, hoewel Irene Teufer meteen opviel en een tijd zwom op de 400 meter wisselslag van 5.09.34 min., goed voor de tweede plaats.

Ook Sam haring presteerde goed door 4 seconden van zijn PR af te zwemmen op de 400 meter vrije slag en met 4.16.70 min. als eerste eindigde. In dezelfde afstand zwom Jens de Groot een pr waarbij hij 14 seconden van de oude tijd afhaalde. Hij bleef echter 23 seconden achter op Haring.

En ook Luc Kroon ging verder met het zwemmen van zeer snelle tijden. Op de 100 meter vlinderslag zwom hij 2 seconden van zijn oude tijd af en kon net geen tijd onder de minuut zwemmen. Elroy Schot zwom twee keer de snelste tijd. Zowel op de 100 meter vrije slag als de 200 meter wissel slag werd hij eerste. Naya Koc verbeterde haar beste tijd op de 100 meter rugslag en werd met een tijd van 1.21.71 minuut eveneens eerste.

En daar was ze weer:  Irene Teufer blijft zich in de kijker zwemmen. Op de 200 meter vrije slag zwom zij in de tweede serie (van drie). Ze moest uiteindelijk alleen een zwemster van de Fuut voor zich dulden. De tijd van 2.08.17 min. was een verbetering van ruim 4 seconden van haar pr en verassend was hoe ze daarmee ook Mirl de Boer voorbleef. Met een klein pr wist Juliano Soliani de 100 meter rugslag op zijn naam te brengen met een tijd van 1.18.73 min. Op de afsluitende estafettes moest DAW twee keer The Hague Swimming voor laten gaan.

Maar ondanks alle goede resultaten werd er geen plaats-winst behaald. De negende plaats werd behouden. De zesde plaats is echter maar 5 punten van DAW vandaan. In de derde rond zal moeten blijken of DAW kan opstomen naar de 4de plaats, hoewel het gat daarmee 137 punten bedraagt. Dat is in tijd 2 minuten en 17 seconden. Een bijna onoverbrugbare positie, maar niks is onmogelijk.

 

Onze Sponsors

Home