cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

DAW Da1 - Aquarijn Da1 – 25/01/2020

Afgelopen zaterdag speelde de dames van DAW tegen de dames van Aquarijn, wie zou winnen zou voorlopig de eerste plaats van de promotiepoule bezet houden. Het was de eerste wedstrijd zonder Marleen Jonker, die een half jaar in Zweden zal gaan studeren. In het eerste partje liep het gelijk op, na de 0-1 door Aquarijn werd de 1-1 gemaakt door een strafworp genomen door Kirsten Jonker. Het werd uiteindelijk 2-3 voor Aquarijn na het eerste partje, het tweede doelpunt voor DAW gemaakt door Linda Visscher-Schenk, met een prachtige boogbal op afstand.

Het tweede partje begon met twee doelpunten voor Aquarijn, onder andere door een gekregen strafworp, daarna probeerde DAW de stand nog bij te houden door de doelpunten van Kirsten Jonker uit een contra voor DAW en Elles Liefting met een zuivere bal in de laatste paar seconden. Het tweede partje werd afgesloten met het doelpunt van Aquarijn door een man-meer, waardoor de stand na de helft van de wedstrijd op 4-7 stond.

Het derde partje nam Aquarijn de leiding en verraste DAW alleen maar meer met hun strakke ballen in de hoeken van het doel, waar keepster Amber Groenendijk zelfs niet bij kon, hoewel er ook een paar knappe reddingen bij zaten. Het spel van Aquarijn was fysieker dan DAW gewend en getraind op is, waardoor ze DAW overrompelde en drie keer wisten te scoren in dit partje en DAW maar een keer door een man-meer. Het vierde partje begon met een strafworp voor DAW die Britt Weert, voorheen alleen nog keepster maar ondertussen ook als speler in het water ligt, met een taterbal wist te scoren. Daarna wist Aquarijn nog vier keer te scoren, onder andere twee keer door een man-meer en DAW slechts één keer met een man-meer, afgemaakt door Linda Visscher-Schenk. De uiteindelijke score werd hiermee 7-14, waarmee de dames van DAW op een tweede plek komen te staan in de voorlopige poule voor promotie naar de tweede divisie. Coach Luc Riemers zag vooral de spanning in het water bij de jonge meiden, waar de ervaren speelsters van Aquarijn geen last van hadden. “We kunnen hier alleen maar van leren en zo de volgende wedstrijd knallen als het om het ‘echie’ gaat”.

- Tessa Naber, Dames 1

Onze Sponsors

Home