cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification online

DAW Heren 1 tankt vertrouwen

DAW Heren 1 tankt vertrouwen bij hervatting waterpoloseizoen

Na een lange onderbreking van het seizoen mocht het hoogste sterrenensemble van de heren van DAW weer beginnen aan de competitie. Onder leiding van coach Rob van Hove werd de eerste competitiewedstrijd van 2022 op 29 januari gespeeld tegen Triton heren 1 in Putten. Maurits de Bruijn schitterde in afwezigheid in verband met wintersport, maar gelukkig waren Teun Wit en Daan Jonker als versterking meegereisd. De wedstrijd had een speciaal randje voor onze eigen Dries Slop, zo lazen we in lokaal dagblad ‘De Steantor’ dat een familielid bij de Triton speelt.

Met deze familievete in het achterhoofd startte de wedstrijd en in het eerste partje golfde het spel heen en weer en waren beide ploegen nog wat onwennig na lang geen wedstrijd te hebben gespeeld. Uiteindelijk was het na het eerste partje 4-4. Tijdens de 2e periode werd het gaspedaal ingedrukt door de Alkmaarders en werd er een voorsprong gecreëerd. Jasper Martens ontpopte zich tot sterke midvoor en daarnaast volgde er doelpunten van Daan Jonker, Corné Thoes en Jeroen Fennema. Eindstand tweede periode: 6-9 in het voordeel voor DAW. In de derde periode werd de voorsprong uitgebreid doordat DAW een aantal manmeers goed afmaakte. De doelpuntenmakers kwamen allemaal uit dezelfde auto welke van Alkmaar richting Putten reed, wat is daar allemaal besproken? Daan Happe, Jeroen Fennema en Dries Slop waren allen het eindstation van een man meer, waardoor de eindstand van deze periode 7-12 werd. In de vierde periode startte Triton met een man minder door de vele persoonlijke fouten van hun kant. Hierdoor kon DAW uitlopen door onder andere goals van Corné Thoes, Teun Wit en (alweer) supertalent Jeroen Fennema. Eindstand: 8-19 winst voor DAW en de 3 punten gingen mooi terug de auto in richting Alkmaar.

De euforie van zaterdag werd meenomen in de training doordeweeks, maar maakte al gauw plaats voor motivatie voor de volgende wedstrijd. Deze werd op 5 februari gespeeld tegen de toenmalige koploper van de competitie, DJK-ZAR heren 1 uit Amsterdam. In december heeft onze lokale voetbalvereniging nog gewonnen in Amsterdam, dus met goede moed zijn de heren naar Amsterdam vertrokken.

Al snel werd duidelijk dat DAW hier voor één ding gekomen was; de drie punten. Na even op achterstand te hebben gestaan, werd er op los gescoord door o.a. Dries Slop, Daan Jonker en Teun Wit. Eindstand eerste periode: 2-5. In de tweede periode stoomde de DAW-trein vrolijk door. Het spel zag er flitsend uit met prachtige aanvallen. Het publiek in Amsterdam werd getrakteerd door doelpunten van Kees Wit, Jasper Martens, Daan Happe en tweemaal Daan Jonker, waardoor de voorsprong naar 6-10 werd getild. De derde periode verliep enigszins rommelig met aanvankelijk weinig goals, tot Teun Wit opnieuw het net vond bij een man meer. Niet veel later scoorde Jeroen Fennema twee goals en sloot Daan Jonker deze periode af met alweer zijn vierde goal van de wedstrijd. De derde periode eindigde in 9-14 en dus had DAW het helemaal zelf in de hand. Met goals van Jasper Martens en Corné Thoes en een aantal goede reddingen van keeper Benne van ’t Hoff, is de eindstand uiteindelijk bepaald op 11-16 en gingen wederom de 3 punten in de tas terug richting de Hoornse Vaart.

Na deze twee overwinningen staat DAW op de zevende plek met nog een groot aantal wedstrijden te gaan. De equipe van Rob van Hove is uit de startblokken geschoten dit jaar, het is nu zaak om dit vol te houden. De eerstvolgende wedstrijd is as. zaterdag 19 februari om 20:00 tegen De Snippen heren 1 in ons vertrouwde bad in de Hoornse Vaart. We zien jullie graag op de tribune!

16 feb 2022 19:30

DAW Heren 1 tankt vertrouwen bij hervatting waterpoloseizoen

Na een lange onderbreking van het seizoen [ ... ]

WaterpoloLees meer...
10 okt 2021 18:29

Van vrijdag 27 augustus t/m zondag 29 augustus zijn de dames, heren en jeugd van de waterpolo afdeling [ ... ]

WaterpoloLees meer...
24 mei 2021 18:10

 

Trainingskamp Zeist  DAW 2021

Beste Poloërs,

Er treden steeds meer versoepelingen op [ ... ]

WaterpoloLees meer...
11 okt 2020 13:55

Dit weekend was het voor de mannen van DAW de eerste wedstrijd van het seizoen dat zou plaatsvinden in [ ... ]

Wedstrijdverslagen WaterpoloLees meer...
10 okt 2020 14:57

Beste waterpoloërs, familie, vrienden en sportliefhebbers,     Dit weekend gaan wij testen [ ... ]

WaterpoloLees meer...
09 okt 2020 19:56

Het was tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen voor de mannen van de herenselectie. Deze wedstrijd [ ... ]

Wedstrijdverslagen WaterpoloLees meer...

Onze Sponsors

Home