cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification online

Over Waterpolo

20140800challenge012

Kom jij er ook bij?

Ben je gek op zwemmen, tussen de 9 en 99 jaar, sportief, competitief en vind je het leuk om deel uit te maken van een team?
Dan zit je helemaal goed bij de waterpoloafdeling van DAW!

Binnen DAW floreert de waterpolo jeugd. Met maar liefs 7 teams zijn we goed vertegenwoordigd in de lopende competities.
Teams van kinderen onder de 11, 13, 15, 17 en 19 spelen leuke wedstrijden.
Sommige worden gewonnen, andere worden verloren, maar allemaal uitermate geschikt voor de ontwikkeling van teamverband en speelplezier.

Ook als volwassen waterpoloër kan je bij DAW terecht. De 4 heren teams en 2 dames teams spelen in verschillende klasse soms door heel Nederland heen.
Van wedstrijden in de kring tot in de bond zorgen voor speelplezier en een groot vereniging gevoel.

DAW is een vereniging voor en door leden.

Om een indruk te krijgen hier onder een aantal reacties van betrokkenen van de waterpoloafdeling

Het leukste aan waterpolo spelen vind ik:
Het samen winnen, en helaas soms ook verliezen. maar door het trainen worden we elke week beter! ook buiten het zwembad hebben we veel plezier.
Dominick 12jr. (speelt in team onder de 13)

Het leukste aan waterpolo spelen vind ik:
Lekker sportief en actief bezig zijn. Als team in het water en plezier voor later. Ik speel in een leuk, actief en sportief team met een groot verenigingsbelang
Pieter 39 jr . (speelt in team Heren 3)

Het leukste aan waterpolo spelen vind ik:
Sportief en actief bezig zijn in teamverband ongeacht leeftijd, tijdens de trainingen en/of wedstrijden. Na afloop de training of wedstrijd met zijn allen nog even bespreken in ons mooie en gezellige clubhuis van DAW!
Harold 51 jr. (speler Heren 3)

Het leukste aan waterpolo spelen vind ik:
Als team met het balspelletje bezig zijn. Door toepassing van onverwachtse tactieken en acties ontstaan er leuke verassende acties. Je blijft van elkaar leren.
Saskia Kansen 50 jr (speelster Dames 1)

Algemeen contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Minipolo

Minipolo voor pupillen

Minipolo is net zo stoer als waterpolo, maar met een kleiner speelveld en aangepaste spelregels. Bij DAW kunnen de kleinsten meedoen aan minipolo. Onder leiding van enthousiaste trainers spelen de jongsten in ondiep water en met minder spelers, zodat ieder kind lekker vaak aan de bal komt en spelenderwijs het waterpolo spel onder de knie krijgt.

Met Minipolo kun je al vanaf zes jaar beginnen mits je in het bezit bent van tenminste één zwemdiploma. De teams zijn gemengd en bestaan dus uit meisjes en jongens van dezelfde leeftijd. Minipolo is de ideale manier om al jong kennis te maken met één van de leukste zwemsporten.

Als je als nieuw lid wilt aanmelden bij DAW, dan stroom je in bij DAW Swim & Fun. Hier werken wij met het KNZB Sterrenplan waar je spelenderwijs bekend raakt met de zwemsport. Behalve waterpolo leer je ook spelenderwijs allerlei zwemtechnieken. Voor informatie en lidmaatschap bij DAW onder 12 jaar, ga naar de informatiepagina van DAW Swim & Fun.

Spelregels voor Minipolo jongste categorie (6-7 jaar)

Het spel wordt gespeeld door twee teams in het ondiepe gedeelte van het bad. De bedoeling is per team al samenspelend zoveel mogelijk doelpunten te scoren in het kleine onbemande doel. De tegenpartij probeert dit te verhinderen en in het bezit te komen van de bal om zo zelf doelpunten te kunnen maken. De spelregels zijn als volgt:

3 Spelers in het water (in overleg mogen dit 4 spelers zijn).Geen vaste keeper op het doel.De 2-meter regel geldt niet.Het is een doelpunt als de bal geheel achter de doellijn is gekomen.Er mag continue gewisseld worden van spelers. Dit wisselen vindt plaats in het wisselvak
(1 meter uit de kant op de eigen doellijn).Ook de scheidsrechter mag wisselen als een kind met opzet schopt, slaat of trapt.
De speler wordt vervolgens door de coach op zijn/haar gedrag aan- gesproken.De bal mag met 2 handen worden vastgepakt.De bal mag niet geslagen of gestompt worden.De bal mag niet onder water worden geduwd.De kinderen mogen elkaar niet hinderen tijdens het spel. Dit geldt ook als de tegenstander de bal vast heeft. Onder hinderen verstaan we: trekken, duwen, vasthouden en trappen.Doen ze dit wel dan geeft de scheidsrechter een vrije worp.De vrije worp moet worden genomen op de plaats van overtreding.De vrije worp moet vlot genomen worden.De vrije worp mag niet direct op het doel worden geschoten.Bij een vrije worp mag de tegenstander niet hinderen.Als een speler uit het veld wordt gestuurd mag deze vanaf de terugkomplaats onmiddellijk worden gewisseld; er is dus geen straftijd.

Spelregels voor Minipolo oudste categorie
Het spel wordt gespeeld door twee teams in het diepe gedeelte van het bad. Van elk team liggen 4 spelersin het water. De bedoeling is per team al samenspelend zoveel mogelijk doelpunten te scoren in het kleine onbemande doel. De tegenpartij probeert dit te verhinderen en in het bezit te komen van de bal om zo zelf doelpunten te maken.

4 spelers in het water. Scoren mag alleen binnen 3 meter van het doel.De spelers mogen de bal alleen met 1 hand spelen.Voor de rest gelden dezelfde regels als bij de pupillen van 6-7 jaar.

 

Rooster waterpolo 2018-2019

Bekijk rooster waterpolo 2018-2019

Wedstrijd agenda

Waterpolo Trainingstijden

Waterpolo Nieuws

Error: No articles to display

Waterpolo Wedstrijdverslagen

181027 DAW heren 1 - DJK-ZAR heren 1

31-10-2018 Hits:44 Wedstrijdverslagen Waterpolo Edwin de Bruijn - avatar Edwin de Bruijn

Op zaterdag 27 oktober speelde DAW heren 1 thuis tegen DJK-ZAR heren 1. Beide teams hadden slechts drie competitiepunten aan de start van de wedstrijd. Zoals verwacht ging de wedstrijd...

Lees meer...

Snippen H1 - DAW H1

31-10-2018 Hits:27 Wedstrijdverslagen Waterpolo Marleen Jonker - avatar Marleen Jonker

Op zaterdag 3 november speelde DAW heren 1 uit in Amstelveen tegen de Snippen heren 1. Deze week werden de Alkmaarders versterkt door oudgediende Max Noordanus. Na een gelijk opgaande...

Lees meer...

DAW heren 1 - ZPCH heren 1

31-10-2018 Hits:5 Wedstrijdverslagen Waterpolo Marleen Jonker - avatar Marleen Jonker

Op zaterdag 10 november speelde DAW heren 1 thuis tegen de nummer twee van de competitie: ZPCH. DAW speelde echter een hele goede wedstrijd en heeft vanaf de start tot...

Lees meer...

181013 - Dolfijn H1 - DAW H1

17-10-2018 Hits:77 Wedstrijdverslagen Waterpolo Edwin de Bruijn - avatar Edwin de Bruijn

Zaterdag 13 oktober speelde DAW Heren 1 uit in Amsterdam tegen de Dolfijn. De Alkmaarders ging het duel verslap is door het missen van de geschorste coach en twee belangrijke...

Lees meer...

180923 - DAW Heren 1 - Duinkikker

12-10-2018 Hits:65 Wedstrijdverslagen Waterpolo Edwin de Bruijn - avatar Edwin de Bruijn

Op zondag 23 september speelde DAW heren 1 de eerste competitie wedstrijd van het seizoen tegen de gepromoveerde Duinkikkers in Soest. Het dit seizoen erg verjongde eerste team van DAW...

Lees meer...

180929 - Daw H1 - West-Friesland (SG) H1

12-10-2018 Hits:47 Wedstrijdverslagen Waterpolo Edwin de Bruijn - avatar Edwin de Bruijn

  Zaterdag 29 september speelde DAW H1 om 21:45 de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen West-Friesland (SG) H1. West-Friesland speelde een sterkte wedstrijd en DAW wist hier niet op te...

Lees meer...

Waterpolo Uitslagen/Standen

Over Kleding

 

Met trots introduceert de kledingcommissie een nieuwe kledinglijn, een nieuwe webshop en de samenwerking met SMP Sportscare. Zie: https://daw-zwemclub.gratisclubshop.nl

SMP Sportscare is opgericht door Jan Kramer met wie we al hebben samengewerkt bij HinkSport toen we 5 jaar geleden de vorige kledinglijn hebben geintroduceerd. SMP Sportscare is nu de leverancier van al onze kleding en accesoires.

We hebben weer gekozen voor Erima als basis voor de kledinglijn. We hebben getracht de rood wit kleuren als basis te borgen in de keuze van de nieuwe kledinglijn. Leden die tevreden zijn over hun huidige kleding kunnen deze dan ook blijven dragen. De samenwerking met SMP Sportscare haalt de druk weg op DAW vrijwilligers.

SMP Sportscare heeft een website gemaakt met de DAW teamkleding en groot assortiment aan met name Arena accessoires. Daarnaast heeft SMP ook een showroom in Heerhugowaard waar kleding gepast en gekocht kan worden. Als je team- en badkleding wilt aanschaffen is het dringende advies om langs te gaan bij de winkel om eerst te de kleding te passen. De maatvoering is nieuw en de kleding kan niet worden geruild. Als je exact weet wat je wilt kun je ook online bestellen bij SMP Sportscare en wordt de bestelling tegen een vergoeding thuisbezorgd.

Via de “kleding afdeling” op de DAW website kun je toegang krijgen tot de DAW webshop om het assortiment en prijzen te bekijken en eventueel aan te schaffen. Als bonus voor de club heeft SMP toegezegd om 5% van haar DAW omzet ten goede te laten komen aan de club.

Link naar de DAW webshop: https://daw-zwemclub.gratisclubshop.nl

Als er vragen zijn kun je altijd contact opnemen met SMP Sportscare:
Bezoekadres: Zeppelinstraat 2, Heerhugowaard 
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Telefoon: 072-7210980

Openingstijden van de showroom op Zeppelinstraat 2, Heerhugowaard: 
Maandag 13.30-17.00 
Dinsdag 13.30-17.00 
Woensdag 9.00-12.00 en 13.30-17.00 
Donderdag 13.30-17.00 
Vrijdag 9.00-12.00 en 13.30-17.00 
Zaterdag Op afspraak

Heb je vragen over DAW gerelateerde zaken mail dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waterpolocommissie Contacts

Pieter de Boer

Voorzitter
Waterpolo commissie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vacature

Secretaris

functie is vacant

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rene van 't Hoff

Coordinator 
Waterpolo jeugd
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Waterpolo Contacts

Marleen Jonker

Trainer E-jeugd

vrijdag van 18.00 tot 19.00u

Serko Hermans

Trainer jeugd jongens onder 13/15

maandag   18.30 tot 20.00u
donderdag 19.30 tot 20.30u

Tessa Naber

Trainer E-jeugd

vrijdag   18.00 tot 19.00u

Rob Jonker

Coordinator minipolo
trainer jeugd onder 11/13/15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
woensdag 16.30 tot 17.30u
vrijdag 18.00 tot 20.00u

Fred Zomerdijk

Trainer E-jeugd


woensdag 17.30 tot 18.30u

Rick Bellekom

Hoofdtrainer Heren Selectie

Marcel van Hest

Trainer keepers

woensdag 16.30 tot 17.30u
vrijdag 18.00 tot 19.00u

Rene van 't Hoff

Coordinator
Waterpolo jeugd
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze Sponsors

Home