cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

ONMK LB dag 4: Knallend slot van ONMK LB

Vandaag was alweer de laatste weekend van de Open Nederlandse master kamioenschappen lange baan. De ochtend begon ook vandaag alweer vroeg. Alex ging van start op de 800 vrij. Hij begon eigenlijk iets te langzaam in het begin en zwom dan ook een negative split. Zijn 10.26 was wel ruim genoeg voor goud. De dames hadden de 800m gister al gehad en voor hun stond nu de 400 wissel op het programma. Petra en Maaike vinden dit wel een leuke afstand en stonden aan de start. Petra zwom net geen pr maar mocht wel mooi het brons in ontvangst nemen. Maaike Wilde graag voor haar 4e gouden medaille gaan maar moest dan nog wel even afrekenen met haar Belgische concurrent die een serie later zwom. Ze zwom dicht op haar pr uit 2007 en de 5.26 bleek uiteindelijk 6 sec voor de Belgische en dus goed voor goud.

DAW had 2 estafette teams ingeschreven op de 4X100 wissel. De heren 160+ Paul, Dennis, Hans en Wouter zwommen naar behoren. De dames 160+ Agnes, Petra, Ilona en Jackie dachten dat ze 4e waren geworden maar de concurrentie werd gediskwalificeerd dus mochten ze toch de bronzen medaille in ontvangst nemen.

De middag stond er een hoop sprint geweld op het programma. Als eerst de 50 vrij. Meer dan 40 series in totaal. En ook DAW had hier een aandeel in. Bij de heren waren er geen medaille kansen maar Alex en Wouter maakte er een mooie onderlinge strijd van. 27.70 voor Alex en 27.79 voor Wouter. Bij de dames waren er wel kansen. Jackie en Ilona gingen ervoor. Ilona zwom net boven de 30 maar mocht wel het zilver in ontvangst nemen.

De 200 school was ook een populair nummer bij de DAW’ers. Bij de heren zwommen Paul, Hans en Dennis. Paul zwom naar een mooie tijd van 2.49 dit was helaas net te kort voor een medaille. Ook Hans werd 4e met een tijd net boven de 3 min. Dennis wist wel net onder deze grens te zwemmen. Bij de dames waren er 4 deelneemsters en dit leverde ook 4 medailles op. Maaike en Laura mochten na 2.53 en 2.54 in hun categorie het goud ophalen. Voor Petra was er zilver en Jackie ging met brons naar huis. Als laatste individuele afstand stond de 100 rug op het programma. Met dit keer wel DAW deelnemers. Paul hoopte bij de heren 35+ op een snellere tijd dan in de estafette en slaagde hier ruim in met 1.08. Ook hij mocht een medaille in ontvangst nemen in een zilveren kleur. Agnes maakte ook een uitstapje naar de rug. En dat leverde haar een pr op en een 4e plaats. Als knallende afsluiter stond er nog de 4x50 wissel op het programma. De heren 120+ met Paul, Dennis, Wouter en Alex zwommen allemaal een goede tijd en werden 5e. De dames 120+ zwommen in een spannende race naar het brons en de laatste medaille van de dag.

Het was een succesvol toernooi. Daw is met een kleine ploeg van 14 man toch maar mooi op de 6e plaats in het medailleklassement geëindigd. Over een paar weken zwemmen een aantal zwemmers nog de zmc in grotenbroek en een deel gaat nu door in het open water. Voor de rest van de ploeg zit het zwemseizoen 2018/ 2019 er weer op.

Dan rest ons alleen nog een bedankje richting Carmen die de zwemmers het hele weekend heeft gecoacht en aangemoedigd en naar al die mooi prestaties heeft geschreeuwd.

Medaille stand

Goud 18

Zilver 9

Brons 14

f6277bed 3c37 41d9 8d1d 2e5765f947e6

Onze Sponsors

Home