cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification online

Over KNZB Talentcentrum

eon mozVanaf 2010 heeft DAW de status KNZB Talentcentrum. Het Talentcentrum heeft als doel om zowel eigen zwemmers als zwemtalenten uit de regio de kans te bieden zich te ontwikkelen tot hun beste prestatie met behoud van het plezier en passie voor de wedstrijdzwemsport. DAW heeft als doel talenten zo goed mogelijk op te leiden en af te leveren bij een RTC.

Hoe werkt het?
Op verzoek van onze technisch coordinator wordt je uitgenodigd voor een viertal proeftrainingen. Vervolgens wordt bepaald of je kan toetreden tot het Talentcentrum. Dit gebeurt altijd in overleg met je eigen trainer, want je blijft ook lid van je eigen vereniging. De bedoeling is dat je 3 extra zwemtrainingen per week gaat volgen bij het Talentcentrum. Minder mag alleen in overleg met de TC trainer. De overige trainingen zwem je bij je eigen vereniging. Door de TC trainer worden hiervoor programma's opgesteld die je zoveel mogelijk moet zwemmen. Hierover moet overleg zijn tussen de TC trainer en de trainer van je vereniging. Soms blijkt dit door beschikbaarheid van badwater niet mogelijk, maar dat is dus een punt van overleg.

Tijdens belangrijke wedstrijden zal onze TC trainer ook zoveel mogelijk aanwezig zijn, echter de coaching zal gedaan worden door de trainer van je
eigen vereniging. De TC Trainer kijkt wel met je trainer mee hoe de vorderingen zijn en wat er tijdens de trainingen verbeterd zou kunnen
worden.

Er geldt een speciaal tarief voor TC lidmaatschap, dat is te vinden bij contributie.

Even voorstellen

Mijn naam is Saskia de Jonge.

ik ben jullie Talentcoach voor de regio Alkmaar

Tot april 2016 heb ik altijd gezwommen.

Ik ben begonnen bij zc 't Tolhekke te Steenwijkerwold waar ik tot mijn 18e goed heb kunnen trainen. Maar doordat ik pas op latere leeftijd stappen begon te maken en er toevallig op internet (zwemkroniek.com) een uitnodiging kwam of je drie weken mee zou willen naar Dalles (Texas/Amerika) met toen nog TZA en nu het NTC Amsterdam, besloot ik in overleg met mijn trainer om op deze uitnodiging in te gaan.

Na een gesprek mocht ik mee en kwamen Martin Truijens, Reinier de Groot en ik na die tijd weer tot een gesprek en maakte ik de grote stap om naar Amsterdam te verhuizen en daar te trainen.

Op mijn 18e begon pas mijn internationale traject binnen het zwemmen zo behaalde ik limieten voor EK korte en lange baan, WK korte en lange baan en uiteindelijk zwom ik mee in 2008 in de Olympische Ploeg van Beijing op de 4x200vrij. Na een mooie bijzondere tijd van 4-5jaar in Amsterdam werd ik uit het team gezet omdat mijn prestaties bleven hangen. Ik mocht in 2010 nog een EK korte baan in Eindhoven zwemmen waardoor ik in overleg met trainer Kees Robbertsen en toen nog technisch directeur Jacco Verhaaren besloot om de voorbereiding in Drachten te doen.

Ik kreeg nog een kans om mij te bewijzen/laten zien dat ik nog niet klaar was met zwemmen om tijdens de NK in Amsterdam alles op alles te zetten om daar nog mooie tijden op de klok te laten verschijnen. Maar een busongeluk bracht roet in het eten voor deze NK, wat misschien ook wel mijn geluk was, waardoor mijn zwemcarrière nog verlengd werd met een jaar van revalideren in Drachten met uiteindelijk de Olympische Spelen van 2012 Londen als resultaat.

In Londen voelde ik mij enorm sterk maar kwam ik helaas niet in actie, maar genieten was het zeker en niemand kon mij dit meer af pakken.
Na 3-4 jaar Drachten werd de stekker uit het NTC getrokken en was voor mij de keuze Eindhoven of stoppen. Als ik zou stoppen had ik mijzelf altijd af gevraagd wat als, maar nu heb ik uiteindelijk 2 jaar in Eindhoven mee mogen trainen en heb ik helaas niet het gewenste resultaat behaald, maar heb ik wel alles uit mijn zwemcarrière kunnen en mogen halen en is het nu tijd voor iets anders.

Ik ben nu neergestreken in Alkmaar en samen met jullie wil ik van TC Alkmaar het mooiste centrum van Nederland maken

Saskia de Jonge

Talentcentrum Contacts

Onze Sponsors

Home