cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

Over Swim en Fun

senf 250419a

Swim en Fun is een veelzijdige afdeling waar je op ieder niveau kan zwemmen. Swim en Fun bestaat uit 3 onderdelen namelijk Swim en Fun Basis, Kader en Plus. Het plezier staat centraal binnen deze afdeling.

Ons doel is om ieder kind op een spelende manier kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de zwemsport. Het fundement hiervan is Fun, omdat als de basis zien om je te ontwikkelenin een zwemsportdie bij je past. Samen gaan we op ontdekking welke zwemsport het beste bij je past en of een mogeliljke doorstroming naar de wedstrijdsport is of dat je beter gedijt met een recreatieve manier van beweging en kiest voor de Swim & Fun Kader of Plus.

Swim & Fun Basis

Bij de Basis ben je welkom vanaf je A-, of een Superspetters Diploma. Je maakt hier kennis met alle vormen van de zwemsport binnen DAW, van wedstrijdzwemmen, waterpolo t/m synchroonzwemmen. Van zo hard mogelijk zwemmen, overspelen met een bal t/m mooie figuren maken in het water.

De Basis is een groep die verdeeld is in 3 of 4 sub-groepen. Elke groep traint opzijn niveau om aan het einde van het seizoen dit niveau te overstijgen. Er wordt gewerkt met een doorlopend lesprogramma waarbij kinderen wekelijks kunnen instromen. Door middel van het werken met unieke DAW-diploma's kunnen de zwemmers deze gedurende het seizoen kunnen behalen. Elk diploma heeft zijn eigen criteria waaraan de zwemmer/ster moet voldoen (de Waterat, de Otter, de Dolfijn, etc). Voor meer informatie kijk dan gerust onder het kopje Diploma's.

Deze groep kinderen bestaat uit alle leeftijden t/m 11 jaar.

Swim & Fun Kader

Wanneer je zwemmen ontzettend leuk vindt maar geen wedstrijdsport ambities hebt, is het binnen de afdeling Swim en Fun mogelijk om je conditie op peil te houden en je techniek te blijven verbeteren. In deze trainingen wordt de zwemtechniek van alle zwemslagen aangeboden en een variatie van waterepolo en synchroon oefeningen om de funelementen te waarbogen. Daarnaast kan het een mooie aanvulling zijn voor je conditie, naast je specifieke training bij waterpolo of synchroonzwemmen.

Deze groep kinderen bestaat uit alle leeftijden t/m 18 jaar.

Swim & Fun Plus

Voor diegene die het deelnemen aan zwemwedstrijden en het trainen bij de selectie een te zware belasting vinden, maar het wel leuk vindt om een paar keer per jaar een wedstrijd te zwemmen, biedt deze categorie een uitstekend alternatief. De trainingen zijn minder belastend en frequent. Je traint maximaal drie keer per week 1 tot 1,5 uur en kunt een paar keer per jaar mee doen aan een wedstrijd naar keuze. De verplichting en faciliteiten liggen dus op een wat ander niveau dan bij de zwemselectie.

Deze groep kinderen bestaat uit 12 t/m 18 jarigen.

De trainingstijden zijn terug te vinden onder het kopje trainingstijden

Proefles?

Wil je graag een keertje komen meezwemmen, dan ontvangen we graag het ingevulde proeflesformulier : www.daw.nl/proefles-aanvragen

Je mag vier proeflessen komen bijwonen om te besluiten of je lid wilt worden.  Deze proeflessen vinden plaats op afspraak.

De contributietarieven zijn terug te vinden op www.daw.nl/contributie

Wij hopen je gauw te zien! De Trainersstaf

Proefles, aanmelding en opzegging lidmaatschap bij Swim en Fun

 

Proefles

Bij DAW kun je 4 proeflessen gratis meezwemmen voordat je besluit om lid te worden. Wil je een keer mee zwemmen schrijf je dan snel in via https://daw.nl/proefles-aanvragen en je wordt zo snel mogelijk uitgenodigd voor een proefles.

Aanmelden

Wil je na 4 proeflessen lid worden dan word je verzocht om het inschrijfformulier in te vullen via https://daw.nl/lid-worden-2.

Opzeggen

Het afmelden van een lid dient plaats te vinden via https://daw.nl/uitstroom-leden. Opzegging kan volgens onze voorwaarden alleen per einde van het seizoen, 30 juni.

Diploma's

Diploma's

 

 

Swim en Fun Trainingstijden

Periodes waarin S&F zwemt:

 

Swim en Fun Nieuws

S&F obstakel course team building ev…

Op zondag 6 juni 2021 heeft in het Outdoor Park aan de Hoornse Vaart het teambuildingevent plaats gevonden van de Swim en Fun (S&F) zwemafdeling. Alle zwemmers en zwemsters, ogeacht...

Lees verder...

UItnodiging S&F activiteit

Beste zwemmers, Normaal duiken we het diepe in maar dit keer gaan we op avontuur. Wil je weten wat we gaan doen? Obstacle Run in combinatie met uitdagende teambuilding spellen JE HEBT NOG...

Lees verder...

DAW zoekt extra trainers voor afdeling S…

Bij afdeling Swim en Fun, zijn we op zoek naar nieuwe trainers Swim en Fun (S&F) is de “kweekvijver” van De Alkmaarse  Waterratten, hier zwemmen kinderen die minimaal het diploma A...

Lees verder...

Over Kleding

De clubkleding is te bestelllen via SMP, de website voor het bestellen van DAW-kleding bij SMP is nog niet gereed. Voor het kopen en passen van kleding kun je een afspraak maken of tijdens de openingstijden langsgaan bij SMP in Heerhugowaard: 

Klik hier voor de Kleding Website 

Diploma's

 

 

Wanneer je zwemmen ontzettend leuk vindt maar geen waterpolo, synchroonzwemmen of wedstrijdzwemmen wilt doen, is het binnen de afdeling Swim en Fun mogelijk om je conditie op peil te houden en je techniek te blijven verbeteren. In deze trainingen wordt de zwemtechniek van alle zwemslagen aangeboden en er wordt regelmatig geoefend op waterpolo en synchroon techniek. Wanneer je alle diploma’s hebt behaald en nog geen keuze hebt gemaakt voor een specifieke afdeling maar wel wil blijven zwemmen, is dit een goed alternatief.

De kosten voor het conditiezwemmen vind u op de contributie pagina en zijn op basis van een heel seizoen, ongeacht hoeveel keer er gezwommen wordt. De groep kinderen bestaat uit alle leeftijden, vaak vanaf 11 of 12 jaar tot jonge volwassenen. Er wordt getraind in het 50 meterbad van de Hoornse Vaart op de volgende tijden:

Maandag    17:30 - 18:30
Donderdag 18:00 - 19:00

Er kunnen 4 proeflessen gezwommen worden voordat je besluit om lid te worden. Wil je graag een keertje komen meezwemmen? Graag melden via de online proefles aanvraagformulier.

We hopen je gauw te zien!

Conditiezwemmen voor kinderen tot 18 jaar.

Sterrenplan (t/m 12 jaar)

Een belangrijk onderdeel van Swim en Fun is het Sterrenplan van de KNZB. Wanneer je zwemdiploma A en B hebt behaald kun je doorstromen naar deze groep.

In het Sterrenplan is er een balans tussen het leren van de zwemtechniek en het ondernemen van leuke activiteiten met elkaar. Vaardigheden vanuit verschillende takken van zwemsport worden op een leuke manier aangeboden.

DAW biedt drie takken van zwemsport aan:

  • Wedstrijdzwemmen
  • Waterpolo
  • Synchroonzwemmen

Het Sterrenplan is opgebouwd uit modules die aansluiten bij de verschillende zwemdisciplines. De modules gaan daarbij zelfs nog een stap verder. Er zijn ook modules die betrekking hebben op:

  • Survival in het water
  • Trucjes doen in het water
  • Lenigheid van je lichaam
  • Uithoudingsvermogen
  • Het zwemmen van allerlei soorten zwemslagen
  • Het gebruiken van verschillende zwemspullen
  • Samen sporten met anderen

We werken alle modules af voordat we aan een nieuwe cyclus beginnen.

In elke module kan een kind stickers verdienen voor de onderdelen die ze beheersen. Deze stickers kunnen ze thuis op een poster plakken die ze van ons meekrijgen. Uiteindelijk zal een module worden afgesloten met de uitreiking van een certificaat in het clubhuis van DAW.

Wanneer kinderen willen wedstrijdzwemmen, waterpoloën of synchroonzwemmen kunnen ze een proefles volgens bij de betreffende afdeling. Hierover zullen de trainers extra over kunnen informeren. Wanneer je, in overleg met de trainer, helemaal doorstroomt naar een andere afdeling zal hiervoor uiteraard ook een ander contributietarief gelden. De kosten voor het zwemmen bij het Sterrenplan vind u op de contributie pagina,

De contributie is op basis van een heel seizoen ongeacht hoeveel keer er gezwommen wordt. 

Wil je graag een keertje komen meezwemmen? Maak dan gauw een afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er kunnen 4 proeflessen gezwommen worden alvorens je besluit om lid te worden. Proefzwemmen vindt alleen plaats op de maandag. In overleg kan hiervan afgeweken worden. Indien er vragen zijn mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen je gauw te mogen ontvangen.

 

Proefles

Bij DAW kun je 4 proeflessen gratis meezwemmen voordat je besluit om lid te worden. Wil je een keer mee zwemmen schrijf je dan snel in via https://daw.nl/proefles-aanvragen en je wordt zo snel mogelijk uitgenodigd voor een proefles.

Aanmelden

Wil je na 4 proeflessen lid worden dan word je verzocht om het inschrijfformulier in te vullen via https://daw.nl/lid-worden-2.

Opzeggen

Het afmelden van een lid dient plaats te vinden via https://daw.nl/uitstroom-leden. Opzegging kan volgens onze voorwaarden alleen per einde van het seizoen, 30 juni.

De onder 12 groep is verder verdeeld in 3 of 4 groepen, elke groep traint om aan het einde van het seizoen een unieke DAW diploma te halen (de Waterrat, de Otter, de Dolfijn, enz.). Elke diploma heeft zijn eigen criteria waaraan de zwemmer/ster aan moeten voldoen. Deze diploma’s komen overeen met de B & C. Voor meer informatie, kijk onder diploma’s.

Er wordt gewerkt met een doorlopend lesprogramma waarbij kinderen wekelijks kunnen instromen. Een kind moet minimaal een A-diploma of een Super Spetters diploma bezitten om in aanmerking te komen voor Swim & Fun. Er wordt gezwommen in het 50 meterbad van de Hoornse Vaart. Er mogen 4 proeflessen gezwommen worden voordat je besluit lid te worden. Proeflessen vinden plaats op maandag en- of donderdag. Wil je eens bij ons komen kijken, vul het proeflesformulier in (te vinden op de homepagina van onze website).

 

Training day for the European School Members

For our members, under 12, that are unable to attend the lesson on Monday due to a conflict in school times, we have a special lesson on Tuesdays at 17:45 in the 50m swimming pool. This lesson is given in English and is intended only for those members that attend the European school. Admission to this lesson is decided by the co-ordinators of Swim and Fun. At this moment we have a maximum limit of 10 children in this group. This is very diverse lesson due to the various ages and capabilities of the swimmers. To register for this lesson, please contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Swim en Fun Contacts

Valanee Moodley

Coordinator & Trainster
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Robin Wessels

Trainer in opleiding

Danique Wittenbernds

Trainster in opleiding

Caitlyn Zonneveld

Trainster in opleiding

Babette Fenijn

Assistent Trainster

Onze Sponsors

Home