cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

Over Swim en Fun

IMG 5706

Swim en fun is een veelzijdige afdeling waar op ieder niveau gezwommen kan worden. Swim en fun bestaat uit drie onderdelen: leszwemmen, het sterrenplan en conditiezwemmen. Het plezier staat centraal binnen de afdeling.

Er wordt gewerkt met een doorlopend lesprogramma waarbij kinderen wekelijks kunnen instromen. Er wordt gezwommen in het diepe gedeelte van het 50-meterbad in de Hoornse Vaart. Er mogen 4 proeflessen gezwommen worden voordat je besluit lid te worden. Proeflessen vinden plaats op maandag en- of donderdag. Wil je eens bij ons komen kijken, maak dan een afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De contributie voor de verschillende onderdelen van Swim en fun zijn hetzelfde, ongeacht hoeveel dagen je zwemt.

Voor de bedragen zie de contributie pagina 

We hopen je gauw te zien! De Trainerstaf

Aan- en afmelden leden

Aan- en afmelden

De Alkmaarse zwem-, polo- en synchroonzwemvereniging DAW is een sportieve, gezellige en actieve club waar iedereen lid van kan worden. DAW traint in zwembad de Hoornse Vaart in Alkmaar. Je kunt er recreatief zwemmen, wedstrijdzwemmen, diplomazwemmen, trimzwemmen, synchroonzwemmen en waterpoloën. Kortom, veel variatie en sportplezier.

Bij DAW kun je 4 proeflessen gratis meezwemmen voordat je besluit lid te worden. Wil je een keer mee zwemmen laat dit dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens een van de proeflessen zal de coördinator van Swim en fun een kennismakingsgesprek komen voeren waarin informatie wordt gegeven over de vereniging en kunnen eventuele vragen worden beantwoord.

Het afmelden van het kind dient plaats te vinden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De contributie wordt betaald per jaar en kan voor het eind van het seizoen worden beëindigd. Hierover zal de afdeling een herinnering sturen per email.

 

Les Zwemmen

Binnen de zwemvereniging is het voor kinderen tot en met 12 jaar mogelijk om hun zwemdiploma B en C te halen. Het leszwemmen is een onderdeel van Swim en Fun waarbij er tweemaal per jaar wordt afgezwommen. Omdat DAW een zwemvereniging is zal er binnen het leszwemmen veel aandacht worden besteed aan de verschillende zwemslagen en het starten van het startblok.

Wanneer een kind in het bezit is van een A-diploma kan het al instromen in onze groep. Wij hebben een doorlopend lesprogramma en hierdoor kunnen kinderen op elk moment instromen. Ons doel is niet om een kind met een zwemdiploma naar huis te sturen, maar de zwemsport voor het kind zo leuk mogelijk te maken en hier is het behalen van een diploma een onderdeel van. Doorstromen kan binnen een specifieke afdeling zoals wedstrijdzwemmen, waterpolo of synchroonzwemmen. Je kunt na je C-diploma ook verder met het Sterrenplan binnen Swim en Fun.

Er wordt gezwommen in het diepe gedeelte van het 50-meterbad in de Hoornse Vaart. Er mogen 4 proeflessen gezwommen worden voordat je besluit lid te worden. Proeflessen vinden alleen plaats op maandag, in overleg kan hiervan afgeweken worden. Wil je eens bij ons komen kijken, maak dan een afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kosten van het leszwemmen vind u op de contributie pagina

Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het afzwemmen.

De trainingstijden zijn als volgt:

Maandag    16:30 - 17:30
Donderdag 17:00 - 18:00

Conditiezwemmen

Conditiezwemmen voor kinderen tot 18 jaar.

Wanneer je zwemmen ontzettend leuk vindt maar geen waterpolo, synchroonzwemmen of wedstrijdzwemmen wilt doen, is het binnen de afdeling Swim en Fun mogelijk om je conditie op peil te houden. In deze trainingen wordt de zwemtechniek van alle zwemslagen aangeboden. Wanneer je het Sterrenplan hebt afgerond en nog geen keuze hebt gemaakt voor een specifieke afdeling maar wel wil blijven zwemmen, is dit een goed alternatief.

De kosten voor het conditiezwemmen vind u op  de contributie pagina en zijn op basis van een heel seizoen, ongeacht hoeveel keer er gezwommen wordt. De groep kinderen bestaat uit alle leeftijden, vaak vanaf 11 of 12 jaar. Er wordt getraind in het 50-meterbad van de Hoornse Vaart op de volgende tijden:

Maandag    17:30 - 18:30
Donderdag 18:00 - 19:00

Er kunnen 4 proeflessen gezwommen worden alvorens je besluit om lid te worden. Wil je graag een keertje komen meezwemmen? Maak dan gauw een afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We hopen je gauw te zien!

Swim en Fun Trainingstijden

Swim en Fun Nieuws

Swim & Fun vieren Koningsdag

  ‘Op donderdag 25 april hebben de kinderen van Swim&Fun gezwommen en plezier gehad met de teamspelletjes en met een geweldige hindernisbaan. En de hele les met oranje kleding aan!De 12+...

Lees verder...

Over Kleding

 

Met trots introduceert de kledingcommissie een nieuwe kledinglijn, een nieuwe webshop en de samenwerking met SMP Sportscare. Zie: https://daw-zwemclub.gratisclubshop.nl

SMP Sportscare is opgericht door Jan Kramer met wie we al hebben samengewerkt bij HinkSport toen we 5 jaar geleden de vorige kledinglijn hebben geintroduceerd. SMP Sportscare is nu de leverancier van al onze kleding en accesoires.

We hebben weer gekozen voor Erima als basis voor de kledinglijn. We hebben getracht de rood wit kleuren als basis te borgen in de keuze van de nieuwe kledinglijn. Leden die tevreden zijn over hun huidige kleding kunnen deze dan ook blijven dragen. De samenwerking met SMP Sportscare haalt de druk weg op DAW vrijwilligers.

SMP Sportscare heeft een website gemaakt met de DAW teamkleding en groot assortiment aan met name Arena accessoires. Daarnaast heeft SMP ook een showroom in Heerhugowaard waar kleding gepast en gekocht kan worden. Als je team- en badkleding wilt aanschaffen is het dringende advies om langs te gaan bij de winkel om eerst te de kleding te passen. De maatvoering is nieuw en de kleding kan niet worden geruild. Als je exact weet wat je wilt kun je ook online bestellen bij SMP Sportscare en wordt de bestelling tegen een vergoeding thuisbezorgd.

Via de “kleding afdeling” op de DAW website kun je toegang krijgen tot de DAW webshop om het assortiment en prijzen te bekijken en eventueel aan te schaffen. Als bonus voor de club heeft SMP toegezegd om 5% van haar DAW omzet ten goede te laten komen aan de club.

Link naar de DAW webshop: https://daw-zwemclub.gratisclubshop.nl

Swim en Fun Contacts

Marian van Mourik

Coordinator & Trainster
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze Sponsors

Home