cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

Masters trekken goede lijn door op ONMK Masters

Het was weer vroeg dag in Goudriaan waar de masters een gezellige boederij hebben. De lange afstandzwemmers mochten weer als eerste aan de bak vanochtend. Pieter ging proberen het Nederlands record aan te vallen op de 800m. Zijn 9.31.80 was net niet genoeg maar wel voor de eerste gouden medaille van de dag. De dames mochten vandaag aan de bak op de zware 400 wissel. Petra begon voortvarend maar moest dat op het eind een beetje bekopen maar er was wel een mooie gouden medaille. In de laatste serie was het de beurt aan Maaike. Ze kon het 2e deel mooi naar haar tegenstander toe zwemmen en wist 2,5 seconden van haar pr af te zwemmen naar 5.13.11 en de 3e gouden medaille van de dag.

De ochtend werd afgesloten met de 4x100 wissel. Goud was er voor het dames 160+ team met Petra, Jackie, Denise en Sandra. De mannen 160+ werden 2e maar het 1e team kwam uit Polen en daarmee was de Nederlandse titel voor de Daw’ers Paul, Felix, Pieter en Alex brachten het ochtend gedeelte op 100% goud score.

Middag:

De ochtend begon met de rugslag sprint. Alex werd in een pr 2e maar mocht de titel in ontvangst nemen omdat nr. 1 niet uit Nederland kwam. Pieter maakte ook een uitstapje naar deze afstand en zag dat beloond met brons.

Het volgende zware nummer was de 200 vlinder. Sandra, Petra en Inge durfde het aan.  Sandra werd na een mooie 3.09 5e maar had een Belg en Hongaar voor zich en dus werd het toch brons. Petra schuwt de zware afstanden niet en zwom in een mooi race naar Zilver.

Door naar het volgende sprint nr. De 100 wissel leverde een 4e plaats maar een zilveren nk medaille op voor Laura. Jackie eindigde net naast het podium.

De 200 vrij is een nummer waar de sprinters en lange afstand zwemmers elkaar tegenkomen en dat levert spannende races op. Alex werd bij de 45+ all in 4e maar pakte zilver in 2.10.17. Pieter zwom bij de mannen 50+ naar een 4e plaats met een tijd net onder de 2.10. 2.09.89. Sandra eindigde bij de dames 35+ met een 3e nk plaats ook op het podium. 

Daarna de 100 school. Dat leverde Laura een gouden medaille op na 1.18.8. Brons was er voor Petra die er met haar zware programma toch nog een pr uit wist te persen.

De dag werd afgesloten met weer een estafette. Dit keer de 4x50 vrij. Het heren 120+ (Wouter, Alex, Pieter en Felix ) team mocht een bronzen medaille bijschrijven. Ook brons voor het gemengde 200+ team Jackie, Paul, Petra en Hans. De 3e bronzen medaille werd gewonnen door het 120+ dames team Sandra, Inge, Laura en Denise.

Na een lange dag kon de reis weer ingezet worden richting Goudriaan. Morgen alweer de laatste dag.

Medaillestand:

13x goud
7x zilver
9x brons

estafette 1estafette 2

15 nov 2021 16:18

Bron: KNZB Foto: Kees-Jan Overbeeke

ZPC Amersfoort prolongeert titel bij Nederlandse Masters [ ... ]

MastersLees meer...
25 jan 2020 20:21

Het was weer vroeg dag in Goudriaan waar de masters een gezellige boederij hebben. De lange afstandzwemmers [ ... ]

MastersLees meer...

Onze Sponsors

Home