cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification online

Over Club van 100

Ken jij de Club van 100 van DAW al?

De Club van 100 bestaat grotendeels uit (oud-) leden van DAW, ouders en andere sympathisanten. De Club van 100 is een stichting waaraan de leden jaarlijks (minimaal) € 50,- doneren. Dit geld wordt besteed aan activiteiten/projecten binnen de vereniging DAW, waarbij de prioriteit bij de jeugd ligt. Buiten het gegeven dat die € 50,- een goed doel dient levert het als Club van 100 lid ook wat op:

Jaarlijks wordt een bijeenkomst georganiseerd in het Clubhuis van DAW voor de leden van de Club van 100. Elk lid mag een introducé meenemen. Deze laatste betaalt een kleine bijdrage ter dekking van de kosten voor het buffet.

Elk jaar nodigen we een gastspreker uit die een korte presentatie geeft: vaak over sport- of Alkmaar gerelateerde onderwerpen. Het resterende deel van de bijeenkomst zal in beslag genomen worden door een gezellig samenzijn in het Clubhuis, waar je, onder het genot van een drankje kunt gaan smullen van een heerlijk buffet.

Verder houdt het bestuur van de Club van 100 haar leden op de hoogte d.m.v. een nieuwsbrief, en als lid van de Club van 100 word je naam vermeld op het bord in de hal van het Clubhuis.

  • Stuur voor aanmelding en/of informatie een e-mail naar Harold van Wouwen (ledenadministratie): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Organiseer je een activiteit/project binnen de vereniging DAW ten behoeve van de jeugd dan kun je een verzoek indienen voor financiële ondersteuning.
    Zie tabblad Aanvraag Procedure voor meer informatie en de reglementen.
  • Ben je geïnteresseerd in een stukje geschiedenis van de Club van 100?
    ZIe tab Historie

Eén van de doelstellingen van de Club van 100 is het behalen van 100 leden.

Ben je al lid en ken je mensen in je (DAW-) omgeving, of ken je oud-leden van DAW, waarvan je denkt dat ze geïnteresseerd zijn, maak ze attent op het bestaan van de Club van 100!

 Club van 100 Clubhuis 1  Club van 100 Clubhuis 2  Club van 100 Clubhuis 3

 

 

     

 

 

Financien

Algemeen

De diverse commissies binnen DAW kunnen een voorstel met een verzoek voor financiële ondersteuning, inclusief motivatie en begroting, indienen bij het bestuur van de Club van 100. Deze beoordeelt of het project beantwoord aan de doelstelling van de Club van 100 en kan op basis van het verzoek een bijdrage voor het project ter beschikking stellen van de vereniging.

Reglementen 

a.    Aanvragen kunnen het gehele jaar worden ingediend door de verschillende commissies van DAW, als ook door het verenigingsbestuur.

b.    In principe moeten de ingediende aanvragen ten goede komen aan de jeugd van DAW, bij  uitzondering kan het anders betreffen.  

c.    Aanvragen worden door de commissies, eventueel met een kopie naar het verenigingsbestuur, ingediend bij het bestuur van de Club van 100 via  e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

d.    Aanvragen met terugwerkende kracht worden niet in behandeling genomen.

e.    Een aanvraag voor financiële ondersteuning moet minimaal aan de volgende eisen voldoen:

       -    Omschrijving van de activiteit en onderbouwing van de aanvraag

       -    Begroting

       -   Doelgroep, aantal deelnemers en eventuele eigen bijdrage van de deelnemers

f.     Het bestuur van de Club van 100 zal de aanvrager z.s.m. (maar uiterlijk binnen 6 weken)

       op de hoogte stellen van het besluit.

       Bij de besluitvorming zal rekening gehouden worden met:

       -   De onderbouwing van de aanvraag.

       -   De gevraagde financiële ondersteuning afgezet tegen de te verwachten totale financiële speelruimte van de Club van 100 op jaarbasis.

Historie

Korte geschiedenis van de Club van 100

18 mei 2001: Oprichting van de stichting ‘Vrienden van DAW-VVC’, ofwel de Club van 100.

Het toenmalige bestuur bestond uit: Klaas van de Pol, Wim Zeijlmans, Ruud Robert, Kees Witte en Liesbeth Ooijevaar.

Bij de oprichting was de eerste doelstelling om tenminste 100 leden te hebben die elk voor 100 gulden per jaar de stichting steunen. Die doelstelling is ooit behaald, maar helaas zitten we al weer enige jaren onder de 100 leden.

En, de gulden is al weer lang geleden door de euro vervangen en de bijdrage is naar rato aangepast en bedraagt € 50.

2009: De Club van 100 is de grens van 100 leden gepasseerd!

De toenmalige voorzitter van de Club van 100, Klaas van de Pol, had ooit tijdens een bestuursvergadering gezegd: ‘als de grens van 100 leden gepasseerd wordt zet ik mijn hoge hoed op’.

Die Hoge Hoed, toen 75 jaar oud, was van de grootvader van Klaas: Opa Masée.

Opa Masée droeg hem jaarlijks op 8 oktober als bestuurslid van de 8 oktobervereniging.

Vlak na de oorlog had Klaas de Hoge Hoed geleend voor een toneelstuk bij DAW.

De Hoge Hoed was sindsdien bij Klaas gebleven, tot 5 april 2009.

Klaas had dat jaar zijn aftreden als voorzitter van de Club van 100 bekend gemaakt.

Hij mocht op de jaarbijeenkomst in 2009 de nieuwe voorzitter van de Club van 100 introduceren, een goede bekende: oud-DAW voorzitter Han Masée.

De oorspronkelijke eigenaar van de Hoge Hoed, Opa Masée, was de grootvader van zowel Klaas als Han. Klaas had besloten dat de Hoge Hoed de functie ‘voorzittershoed van de Club van 100’ zou krijgen: Klaas overhandigde de hoge hoed aan de nieuwe voorzitter Han.

2020: Han overhandigt de Hoge Hoed aan Max Delissen, tevens oud-DAW voorzitter.

2020 en 2021: de Corona pandemie zorgt ervoor dat er minder activiteiten binnen DAW plaatsvinden. Ook de Jaarbijeenkomsten van de Club van 100 konden helaas geen doorgang vinden.

2024: eind maart, tijdens de Jaarbijeenkomst, draagt voorzitter Max Delissen de Hoge Hoed. Dit vanwege het heuglijke feit dat de Club van 100 weer meer dan 100 leden telt! (Na 2009 was het aantal leden van de Club van 100 namelijk gedaald tot onder de 100).

 

Bij elke jaarbijeenkomst wordt een spreker uitgenodigd die een korte presentatie geeft: vaak over sport- of Alkmaar gerelateerde onderwerpen.

Eerdere sprekers (in willekeurige volgorde):

Jos van Kuijeren, Paul Metz, Edith van Dijk en Hans van Goor, Henk van Rijnsoever, Paul Bollen,

Ilona Hogerheyde, DAW lid en in 2002 een van de initiatiefnemers voor het opzetten van de synchroonafdeling bij DAW.

2009 Jan Kossen, directeur van de KNZB: Beleidsplannen van de KNZB voor de komende jaren.

2010 Jack Brakeboer, oud lange afstandszwemmer (o.a. 8x IJsselmeer overgezwommen en oud-zwemtrainer van DAW), over zijn ervaringen met lange afstandzwemmen in open water.

2012 Cees Rein van den Hoogeband, jarenlang als arts verbonden aan de KNZB en PSV: Medische begeleiding in de topsport.

2015 Toon Gerbrands, algemeen directeur bij AZ en later bij PSV: Topsport en Topcoaching.

2016 Robert Eenhoorn, algemeen directeur bij AZ.

2017 Rob Hoogland, oud DAW lid en oud sportverslaggever en Telegraaf columnist over zijn boek: Het Grote Foute Jongensboek. Hierin staan ook vermakelijke stukjes over zijn tijd bij DAW.

2018 Christi Klinkert, conservator Stedelijk Museum Alkmaar, over Salomon van Ruysdael en Pieter Saenredam, bekende kunstschilders uit de 17de eeuw die in die tijd Alkmaar meerdere malen vereeuwigd hebben.

2019 Rudmer Heerema, oud DAW (niet onverdienstelijk) zwemlid en lid van de Tweede Kamer (VVD). Over politiek en sport: ‘haal het beste uit jezelf en de mensen’.

2022 Gijs Schot, voorzitter van ‘Ondernemend Alkmaar’, over ‘Alkmaars Goud’: Alkmaar gaat kaas maken.

2023: Frans Feldberg, hoogleraar Data Driven Business Innovation aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam en mede oprichter van Data Science Alkmaar, over kunstmatige intelligentie (en sport).

2024: Margret IJdema, Nederlands beste vrouwelijke paratriatleet en de mondiale nummer 3 in haar tak van sport. Haar doel: een Olympische medaille, liefst in de kleur goud.

Club van 100 Contacts

Max Delissen

Voorzitter

Annelies Hoetjes

Bestuurslid

Harold van Wouwen

Ledenadministratie

Mieke Schoone

Bestuurslid

Ronald Baas

Penningmeester

Vacature

Secretaris Club van 100

Home