cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification online

Nieuws DAW

Koninklijke onderscheiding tijdens Algemene Ledenvergadering
Published: november 07, 2018 Category: DAW Nieuws
Afgelopen vrijdag, 2 november hebben we onze 2e Algemene Ledenvergadering (ALV) van 2018 gehad. Deze avond stond in het teken van waarderingen en verdiensten. Wethouder Pieter Dijkman kwam ons verblijden met de uitreiking van de koninklijke erepenning die DAW krijgt voor het 100 jarig bestaan. Een mooi geschenk met een oorkonde ondertekend door onze Koning. Wij gaan een mooi plekje zoeken om deze...
Trainingsstage Waterpolojeugd DAW Montenegro
Published: oktober 31, 2018 Category: DAW Nieuws
Van 20 tot en met 24 juli is een groot deel van de waterpolojeugd van DAW op trainingsstage geweest in Montenegro. Montenegro staat te boek als een van de toplanden als het gaat om het mannenwaterpolo, en dus stonden er heel wat leermomenten voor de jeugdleden en hun trainers/begeleiders op het programma. Al ver voor de datum van vertrek zijn de voorbereidingen voor de trainingsstage al...
Erelid, Leden van Verdienste en Jubilarissen benoemd in het Jubileumweekend van DAW
Published: september 08, 2018 Category: DAW Nieuws
Ereleden, Leden van Verdienste en Award winnaars, zijn de ambassadeurs van DAW. Hieronder de teksten zoals gebruikt tijdens de uitreiking. Tijdens het jubileumweekend van 1-2 september 2018 zijn er door het bestuur een aantal vrijwilligers onderscheiden. Hieronder de tekst die gebruikt is tijdens de uitreiking van deze eretitels en awards. DAW heeft een aantal Ereleden en Leden van Verdienste. De...
Club van 100 verrast DAW met prachtig cadeau
Published: augustus 24, 2018 Category: DAW Nieuws
Namens de Club van 100 is er door de heren Han Masee en Piet Hartland een mooi cadeau overhandigd voor ons 100 jarig jubileum.   Een geheel nieuwe geluidsinstallatie voor ons clubhuis, gratis geïnstalleerd en gemonteerd door de firma Radio Bakker Alkmaar (gesponsord dus). Met daarbij een microfoon en een headset om ervoor te zorgen dat elke spreker goed te verstaan is (deels eigen belang gaven zij toe...
Bestel het DAW Jubileum boek!
Published: mei 17, 2018 Category: DAW Nieuws
Gezocht redactieleden communicatiecommissie
Published: december 07, 2017 Category: DAW Nieuws
Helaas gaan Marlies en Isa allebei stoppen als redactielid van de communicatie commissie. Daarom zijn we hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om artikelen te schrijven, foto's te plaatsen op social media en adressen bij te houden. Het is een interessante functie als je b.v. communicatie studeert, je doet dan meteen goede werkervaring op. Of als je juist al heel ervaren bent en...

Trainingsstage Waterpolojeugd DAW Montenegro

Van 20 tot en met 24 juli is een groot deel van de waterpolojeugd van DAW op trainingsstage geweest in Montenegro. Montenegro staat te boek als een van de toplanden als het gaat om het mannenwaterpolo, en dus stonden er heel wat leermomenten voor de jeugdleden en hun trainers/begeleiders op het programma.

Al ver voor de datum van vertrek zijn de voorbereidingen voor de trainingsstage al begonnen. Onder onvermoeibare leiding van Rob en Petra Jonker en Romee Heijster is de basis gelegd voor een fantastische vijf dagen. Deze basis bestond uit diverse sponsoracties om geld in te zamelen zodat de kosten voor de deelnemers gedrukt konden worden en uiteraard het leggen van de contacten met Power Swim. Power Swim is de organisatie die de contacten heeft in Montenegro en met wie de uiteindelijke trainingsstage tot stand is gekomen.

Op vrijdag 20 juni zijn we vroeg in de morgen met 33 jeugdleden en 7 begeleiders op het vliegtuig gestapt richting Montenegro. Na een goede vlucht en een korte busreis was Herceg Novi de uiteindelijke plaats van bestemming. Aldaar was alles geregeld. Het hotel met ontbijt, lunch en diner, en uiteraard de trainingsaccommodatie. Een garantie dus voor een prachtige vijf dagen.

Onderweg naar de eerste trainging konden wij een eerste inspectie doen van de omgeving. Herzeg Novi bleek “The place to be” te zijn in Montenegro. De boulevard was levendig met strandtenten, winkeltjes, strandjes en mooie uitzichten over de baai van Kotor. Een prachtige vakantie omgeving. Maar wij kwamen om te trainen en waren dan ook erg benieuwd naar het zwembad waar we vijf dagen lang zouden gaan trainen.

Het zwembad lag prachtig aan de boulevard met vanaf de tribunes uitzicht op zee. We waren daar te gast bij Jadran, een waterpoloprofclub met een rijke historie en een prijzenkast om u tegen te zeggen. Het zwembad ademde topsport. Zo waren daar in dezelfde week de nationale selecties van Kazachstan en China een het trainen. Het is dan natuurlijk geweldig om daar met de DAW-jeugd deel van uit te maken.

De trainingen stonden onder leiding van oud professional en professioneel trainer Zoran Stanic. Van Zoran alleen al was voor de jeugd en begeleiding erg veel te leren. Maar daar bleef het niet bij. We trainden tweemaal daags en telkens stond er een van deze trainingen een gasttrainer aan de kant. Zo hebben wij training gehad van een oud-bondscoach van Montenegro, een international en hebben de keepers een training gehad van keepers die op dit moment op het hoogste internationale niveau meedraaien. De trainingen stonden allemaal in het teken van techniek. Hoe kun je het beste schieten, verdedigen of pasen, hoe leer ik mijzelf dat aan en welke oefeningen zijn daar voor nodig. Hierin zat dus veel leerstof voor zowel de trainers/begeleiders als voor de jeugdspelers. Naast de trainingen zijn er nog een aantal oefenwedstrijden gespeeld tegen de Jeugd van Jadran. Hieruit is naar voren gekomen dat we echt te gast zijn geweest bij een grote profclub. De Jeugd van Jadran had in alle partijvormen geen moeite met de jeugd van DAW. Dat is niet gek gezien zij vanaf zeer jonge leeftijd al twee keer per dag trainen.

Uiteraard was er naast trainen genoeg tijd voor ontspanning om te genieten van de prachtige omgeving waar wij te gast waren. Het hoogtepunt hierin was een schitterende boottocht door de baai van Kotor die afgesloten werd met een relaxte middag op een heerlijk strand.

Na vijf dagen hebben wij de trainingsstage moe maar voldaan afgesloten. We zijn teruggevlogen met extra bagage in de vorm van een herinnering aan vijf hele leuke dagen waarin sport, plezier, ontspanning en samenzijn de boventoon hebben gevoerd. En volgens ons is dat nou net iets waar DAW voor staat. Dank aan iedereen die is mee geweest.


Petra, Romee, Denise, Rob, Daan, Frank en Marcel

IMG 6103

19 nov 2018 17:01

Op zaterdag 17 en zondag 18 november kwamen de zwemmers van DAW in actie op de regiokampioenschappen in [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
12 nov 2018 13:34

Zaterdag 10 november vond in Alkmaar de limietwedstrijd voor Age I, Age II, junioren en senioren plaats. [ ... ]

SynchroonzwemmenLees meer...
10 nov 2018 17:56

Zaterdag 3 november vond in Amersfoort de eerste miniregio figuren van dit seizoen plaats. Namens DAW [ ... ]

SynchroonzwemmenLees meer...
19 nov 2018 17:01

Op zaterdag 17 en zondag 18 november kwamen de zwemmers van DAW in actie op de regiokampioenschappen in [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
12 nov 2018 13:34

Zaterdag 10 november vond in Alkmaar de limietwedstrijd voor Age I, Age II, junioren en senioren plaats. [ ... ]

SynchroonzwemmenLees meer...
10 nov 2018 17:56

Zaterdag 3 november vond in Amersfoort de eerste miniregio figuren van dit seizoen plaats. Namens DAW [ ... ]

SynchroonzwemmenLees meer...

Onze Sponsors

Home