cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification online

Nieuws DAW

Uitstel uitwisseling met Bath Dolphin
Published: februari 12, 2019 Category: DAW Nieuws
Beste ouder, zwemmer of zwemster, Helaas moeten wij u mededelen dat de uitwisseling met onze vrienden van de Bath Dolphin Swimming Club dit jaar niet door kan gaan!Door een mismatch in aangeboden gastgezinnen en de opgegeven deelnemers was het niet mogelijk om ons op een dusdanige manier te huisvesten dat door beide organisaties besloten is de uitwisseling te annuleren.Omdat beide partijen dit...
Ledenpas
Published: december 01, 2018 Category: DAW Nieuws
Ieder lid van DAW ontvangt een ledenpas vanuit DAW i.s.m. Alkmaar Sport. Hoe werkt de nieuwe ledenpas Met de ledenpas kun je door de poortjes van het zwembad. De pas is alleen te gebruiken tijdens de trainingstijden van DAW. De ledenpas is persoonsgebonden. Publiek bij de trainingen De DAW ledenpas kan ook gebruikt worden door de ouders/verzorgers om te kijken bij de training. Dit betekent dat...
Koninklijke onderscheiding tijdens Algemene Ledenvergadering
Published: november 07, 2018 Category: DAW Nieuws
Afgelopen vrijdag, 2 november hebben we onze 2e Algemene Ledenvergadering (ALV) van 2018 gehad. Deze avond stond in het teken van waarderingen en verdiensten. Wethouder Pieter Dijkman kwam ons verblijden met de uitreiking van de koninklijke erepenning die DAW krijgt voor het 100 jarig bestaan. Een mooi geschenk met een oorkonde ondertekend door onze Koning. Wij gaan een mooi plekje zoeken om deze...
Gezocht redactieleden communicatiecommissie
Published: december 07, 2017 Category: DAW Nieuws
Helaas gaan Marlies en Isa allebei stoppen als redactielid van de communicatie commissie. Daarom zijn we hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om artikelen te schrijven, foto's te plaatsen op social media en adressen bij te houden. Het is een interessante functie als je b.v. communicatie studeert, je doet dan meteen goede werkervaring op. Of als je juist al heel ervaren bent en...

Super geslaagde uitwisseling met Bath Dolphin

Afgelopen paasweekend hebben wij onze zusterclub Bath Dolphin ontvangen. Deze uitwisseling is al 70 jaar oud, DAW dit jaar 100 jaar, daarom was dit een extra bijzondere editie. Hieronder het verslag van één van de organisatoren.

donderdag 29 maart 2018, Alkmaar
Om 19.00 zat iedereen met smart te wachten op de bus uit Bath. Maar wat bleek, ze stonden nog in de file. Maar rond 19.45 was het zover en kwamen ze aan, in een mooie geel met rode bus, waar de delegatie van Bath uitkwam. Nadat iedereen z'n spullen binnen had gelegd, werden de engelse gasten ingedeeld bij de gastgezinnen. Er waren veel nieuwe gezichten te zien bij de delegatie van Bath. Maar er waren ook veel oude bekenden die goede knuffels aan hun vrienden uit Alkmaar gaven. Nadat iedereen wat gedronken had gingen de gastgezinnen met de jongste engelse gasten alvast naar huis, want de volgende ochtend moesten ze al vroeg op. De wat oudere gasten bleven nog even gezellig een drankje doen en zijn daarna lekker terug naar het huis van hun gastgezin gegaan om daar nog even bij te komen van de lange busreis.

vrijdag 30 maart 2018, Alkmaar
9.30 hadden we afgesproken met de gastgezinnen bij de Nachtegaal. Natuurlijk waren er een aantal mensen die wat te laat kwamen. Maar toen we allemaal aanwezig waren volgden wij de stoet met kaasdragers richting de kaasmarkt. Wij hadden heel veel geluk dat we van de kaasvader binnen de hekken op een bankje mochten zitten. We konden alles heel goed zien en sommige van ons mochten zelfs een stukje kaas proeven. Nadat we van de kaasmarkt hadden genoten en we Andre van Duin ook op de kaasmarkt hadden gezien, gingen we richting het stadhuis. Hier werden we onthaald door de communicatie en PR man van de wethouder. Nadat we allemaal wat te drinken hadden en lekker waren begonnen aan ons cakejes met een logo van DAW 100 jarig bestaan, vertelde wethouder Pieter Dijkman over de uitwisseling tussen Bath en DAW en dat het een hele bijzondere uitwisseling was die nog lang zou moeten worden voortgezet. Nadat de speaches van Pieter, Max Delissen en Sue Woolley hebben we nog een korte rondleiding gehad in het stadhuis. Een rondleiding door Alkmaar stond daarna op de planning. Even lunchen op het Canadaplein en daarna langs het water een lekkere wandeling maken. De volgende activiteit die op het programma stond was een rondvaart door Alkmaar met twee boten van de Kraak. Toen de groep in tweeën was gesplitst en op de boten zaten vaarden we door Alkmaar onder allemaal verschillende lage, smalle en gekke bruggetjes. Na ook nog een paar wedstrijdjes over wie het snelste was, kwam er toch een eind aan de boottocht. Iedereen mocht nog even een uurtje in de stad rondwandelen en ging daarna lekker naar huis om te eten, want om 19 uur zouden we een waterpolo clinic krijgen door de waterpoloërs. Sommige waren verrassend goed en anderen hadden het wat moeilijker. Maar iedereen had het erg naar zijn zin.

zaterdag 31 maart 2018
Op deze dag ging de wekker voor sommige erg vroeg voor een zaterdag. Om 8 uur was iedereen in het zwembad aanwezig om voor 1 uur te trainen en zich klaar te maken voor de wedstrijd die op zondag zou gaan plaats vinden. Na een uurtje getraind te hebben, mochten we lekker ontbijten in het clubhuis. Er was genoeg keuze, allerlei lekkere broodjes, eitjes, cornflakes en wat te drinken. Nadat iedereen zijn buikje was gevuld, maakte we ons klaar op een wandeling in de Schoorlse duinen. De boswachter kon van alles vertellen over de duinen. Na een stevige wandeling in de duinen, was het weer tijd om lekker de bus in te gaan om naar de gastgezinnen te gaan. Toen iedereen weer bij het clubhuis opgehaald was, had iedereen de rest van de dag vrij. De een ging naar Amsterdam en de ander ging lekker een filmpje kijken thuis. 'S avonds stond er alleen nog voor de organisatie en begeleiders een leuk diner bij de Nachtegaal op het programma. Hier heeft iedereen heerlijk gegeten en kwamen er ook nog veel oude bekenden langs om even hun gezicht te laten zien en een dikke knuffel te geven aan hun vrienden, die ze al in lange tijd niet gezien hadden.

zondag 1 april
Vandaag mocht iedereen lekker uitslapen, er stond pas na 12 uur weer wat op het programma. Iedereen had een heerlijk ontbijtje op en had zich klaar gemaakt voor de wedstrijd die om 1 uur ging beginnen. Nadat iedereen op gelopen was en iedereen een hand had geschut voor succes, was het zover. Bath en DAW zouden tegen elkaar strijden voor de Dilys Brake/Graham Cutting Memorial Throphy. Tussen de wedstrijd door waren er ook nog een aantal voorstellingen door de dames van synchroon zwemmen gepresenteerd. Aan het eind van de wedstrijd was ook nog een leuke estafette. Hierbij zwommen drie teams van DAW tegen een team van Bath. En zoals je al raad, had DAW natuurlijk gewonnen ;). Na de wedstrijd had iedereen de kans om nog even te gaan vrijzwemmen en hadden ze de rest van de middag nog vrij om te doen en laten wat ze wilden. Om 19 uur stonden de oud hollandse spelletjes op het programma. Iedereen had het heel erg naar de zin en hadden de spelletjes nog nooit gespeeld. Ook werd er op deze avond cadeautjes van beide vereniging gepresenteerd en uitgedeeld. Na een gezellige avond gingen de jonkies om 22 uur naar huis en de oudere garde bleef nog gezellig tot 24 uur bij kletsen.

maandag 2 april
9.15 de volgende ochtend werd er weer verzameld met alle engelse en eventuele gastgezinnen die meegingen met het uitje. Het uitje dit jaar ging naar Volendam en Marken. Na drie kwartier in de bus te hebben gezeten, kwamen we aan bij Volendam. Iedereen mocht een uurtje voor zichzelf rond lopen in Volendam. Het enige jammere was, dat het weer niet op en top was. Dus hebben veel ook gezellig ergens een drankje gedronken. Na het vrije uurtje, gingen we foto's maken in traditionele kleding van Volendam. Eerst de kinderen (met Phil) en daarna de mensen boven de 18 (en met Jinna en Merle). Er moest snel gewerkt worden omdat we niet kort daarna een boot naar Marken zouden nemen. We waren gelukkig allemaal goed optijd en konden we meteen de boot opstappen. Er stonden al lekkere stukjes appeltaart op tafel en we konden kiezen uit koffie of thee. Nadat iedereen de taart opgesmikkeld had, waren we al bijna weer aan land bij Marken. Hier hebben we eerst een wandeling gehad op het eiland. Langs alle smalle straatjes, mooie huisjes, witte bruggetjes en een klompenmaker. Bij de klompenmaker kregen we zelfs ook nog een demonstratie over hoe houten klompen gemaakt worden. Na de wandeling van ongeveer een uur gingen we naar een restaurantje waar iedereen, op de kosten van DAW, een lekker drankje mocht nemen. Toen iedereen z'n drankje op had, was het tijd om weer terug op de boot te stappen naar Volendam, zodat we daarna weer terug naar Alkmaar konden gaan. Toen iedereen weer heelhuids aangekomen was bij het clubhuis, was het tijd om voortreffelijke Chinese maaltijd te eten. Toen iedereen z'n buikje vol had konden ze zich nog even lekker op de bank vermaken en even uitbuiken. Om 19 uur begon de DJ met het draaien van zijn eerste plaatje en kwamen er meer DAW-ers binnen lopen. Iedereen heeft lekker kunnen dansen en kunnen genieten van de leuke muziek die de DJ draaide. Om 22 uur was het feestje jammer genoeg wel afgelopen en ging iedereen weer naar huis. Zodat ze alvast wat spullen konden inpakken en niet al te laat konden gaan slapen. Want de volgende ochtend zouden ze weer vroeg moeten opstaan.

dinsdag 3 april
Om 6.45 was iedereen ingepakt en wel alweer bij het clubhuis en werden de tassen ingeladen. Na iedereen gedag te zeggen en veel te zwaaien, vertrokken de Engelse om 7 uur weer terug op weg naar Bath. Al in al: 2018 was een zeer geslaagde uitwisseling tussen Bath en DAW. En we kijken al uit naar de uitwisseling in Bath in 2019. See you soon!

Met vriendelijke groet,

Tess de Boer

12 feb 2019 20:54

Beste ouder, zwemmer of zwemster, 

Helaas moeten wij u mededelen dat de uitwisseling met onze vrienden [ ... ]

DAW NieuwsLees meer...
11 feb 2019 19:13

Afgelopen zondag heeft de zwemafdeling van DAW de 3e ronde van de Nationale zwemcompetitie gezwommen in [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
10 feb 2019 19:59

Zaterdag 9 februari deden Jaimy en Danique mee aan een extra limietwedstrijd in Zoetermeer.

Danique heeft [ ... ]

Wedstrijdverslagen SynchroonzwemmenLees meer...
11 feb 2019 19:13

Afgelopen zondag heeft de zwemafdeling van DAW de 3e ronde van de Nationale zwemcompetitie gezwommen in [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
10 feb 2019 19:59

Zaterdag 9 februari deden Jaimy en Danique mee aan een extra limietwedstrijd in Zoetermeer.

Danique heeft [ ... ]

Wedstrijdverslagen Synchroonzw...Lees meer...
08 feb 2019 12:07

Zaterdag 2 februari vond in Amersfoort de limietwedstrijd Age I t/m senioren plaats. Van DAW zwommen in [ ... ]

Wedstrijdverslagen Synchroonzw...Lees meer...

Onze Sponsors

Home