cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

Nieuws DAW

CORONA UPDATE | 28 november | Sportcomplexen gesloten vanaf 17.00 uur
Published: november 28, 2021 Category: DAW Nieuws
Beste DAW-ers, Corona is nog altijd niet onder controle. Dat betekent helaas dat er weer een aantal maatregelen nodig zijn, die zondag 28 november in gaan. Alle bestaande maatregelen blijven bestaan, daarbovenop komen: Het zwembad is beschikbaar van 05:00-17:00 uur; Verplicht 1,5m afstand houden (hoeft niet in het water); Mondkapjes verplicht op in openbare ruimtes (niet tijdens de training); CoronaToegangsBewijs...
Aangepaste trainingstijden 29 november t/m 19 december 2021
Published: november 28, 2021 Category: DAW Nieuws
Met ingang van zondag 28 november tot en met zondag 19 december mogen alle sportaccomodaties open van 05:00-17:00 uur. Omdat veel van onze normale trainigsuren buiten deze tijden zijn, hebben we in overleg met AlkmaarSport en de DAW commissies onderstaande afspraken gemaakt over trainingstijden. SuperSpetters: zaterdag van 08:00 - 08:45 uur; de woensdag training komt te vervallen  Swim & Fun:...
Corona update | Nieuwe regels per zaterdag 13 november 18:00 uur
Published: november 13, 2021 Category: DAW Nieuws
Beste DAW-er, Zoals je in de media en talkshows hebt kunnen horen, gelden er per zaterdag 13 november 18:00 uur weer meer maatregelen om de corona pandemie te beteugelen. Hieronder een samenvatting van de regels zoals deze gelden voor ons als DAW. Mocht je het complete Protocol Verantwoord Zwemmen versie 8.1 willen lezen, volg de link. Helaas is de komende tijd publiek niet toegestaan, zowel...
Toegang & verlaten bad weer via de hal/kassa/tourniquets
Published: augustus 30, 2021 Category: DAW Nieuws
Hierbij een bericht voor alle DAW-ers: toegang tot het bad en bij vertrek gebruiken we weer de tourniquets bij de kassa. De tijdelijke toegang en vertrek via de schuifpui en buitenterrein van de Hoornse Vaart is niet meer toegestaan.Alvast bedankt voor je medewerking! Namens Bestuur DAW.
TEAM DAW | Kom je ook helpen?
Published: augustus 26, 2020 Category: DAW Nieuws
TEAM DAW  DAW is een ambitieuze vereniging, die jaarlijks veel organiseert. Als vereniging is 10 jaar geleden gekozen voor “een bestuur op afstand”, wat inhoudt dat de bestuursleden niet in de commissies van de afdelingen zitten. De commissies zijn hierdoor zelfstandiger in het uitvoeren voor de werkzaamheden voor hun afdeling, waarbij het bestuur faciliteert. Dit is o.a. georganiseerd middels een...

Corona update | Nieuwe regels per zaterdag 13 november 18:00 uur

Beste DAW-er,

Zoals je in de media en talkshows hebt kunnen horen, gelden er per zaterdag 13 november 18:00 uur weer meer maatregelen om de corona pandemie te beteugelen. Hieronder een samenvatting van de regels zoals deze gelden voor ons als DAW. Mocht je het complete Protocol Verantwoord Zwemmen versie 8.1 willen lezen, volg de link.

Helaas is de komende tijd publiek niet toegestaan, zowel niet bij wedstrijden als bij trainingen. Ons clubhuis valt in de categorie horeca en moet daarom om 20:00 uur dicht zijn, zowel voor een drankje als voor een vergadering. 

Samengevat zijn de regels voor alle DAW-ers en betrokkenen:

 1. Om toegang te verkrijgen tot zwembad de Hoornse Vaart is voor personen vanaf 18 jaar een geldig coronatoegangsbewijs verplicht.
  Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Denk hierbij aan zwembadpersoneel, trainers, officials en alle vrijwilligers. 
 2. Zwemmen kan en mag binnen zonder beperkingen voor personen tot en met 17 jaar en vanaf 18 jaar met een coronatoegangsbewijs. 
 3. Douches en kleed kamers zijn open. 
 4. Zwemmers en andere bezoekers kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens een bezoek aan de badinrichting bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. 
 5. Wedstrijden zijn toegestaan. 
 6. Publiek is niet toegestaan bij sportwedstrijden en trainingen. Bij SuperSpetters mogen ouders/begeleiders met een coronatoegangsbewijs helpen bij het omkleden. Tijdens de zwemles mogen zij niet in de zwemzaal wachten. 
 7. Publiek bij wedstrijden (uitzondering op punt 6): Ouders van uitspelende teams hebben een begeleidende functie. Zij mogen op de tribune zittenzitten. Of (met een coronatoegangsbewijs) in de kantine wachten. Sportclubs van uitspelende teams beperken het aantal ouders tot een minimum.
 8. Binnen de zwembaden zijn verschillende schoonmaak- en reinigingsprotocollen in gebruik. Deze worden strikt nageleefd en daar waar noodzakelijk geïntensiveerd. Met name desinfectie van oppervlakten en materialen krijgt extra aandacht volgens richtlijnen. 
 9. Voor personeel en daaraan gelijkgestelde, zoals trainers, coaches en juryleden geldt geen coronatoegangsbewijs. 

Trainers & Commissies

Alle bezoekers vanaf 18 jaar moeten worden gecontroleerd op een geldig coronatoegangsbewijs met hun ID. Dit geldt niet voor trainers, coaches en andere DAW vrijwilligers. De commissie regelt samen met de trainers en eventueel vrijwilligers dat de controle wordt uitgevoerd bij iedere training en wedstrijd.

Deze regels staan op de website en worden actief naar alle leden, commissies en trainers gecommuniceerd. Een trainer of commissielid spreekt bezoekers aan op ongewenst gedrag bij overtreding van de regels. 

Clubhuis

Deze regels zijn gewijzigd: het clubhuis kan open tussen 06.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds. Dit geldt zowel voor een drankje na een training of wedstrijd, als voor een vergadering. Voor het toegang krijgen tot het clubhuis is vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig. De sleutelverantwoordelijke zorgt voor de controle hiervan.

Mocht een commissie gebruik willen maken van de MS Teams licentie van DAW, neem dan tijdig even contact op met de penningmeester of voorzitter, zij kunnen een vergadering aanmaken.

De basisregels blijven

 • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent. 
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn. 
 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen. 
 • Schud geen handen. 
 • Was vaak en goed je handen. 
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes. 

Aan alle leden het verzoek, blijf sportief. DAW is een vereniging voor en door de leden, we zijn allemaal vrijwilliger. DAW bedenkt de regels niet, we hebben ons er wel met zijn allen aan te houden. Mocht je geen geldig coronatoegangsbewijs kunnen laten zien, blijf dan thuis, zodat de vrijwilliger die bij de ingang checkt of je naar binnen mag, ook een leuke dag heeft.

Voor vragen, stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Met sportieve groet, Bestuur DAW

28 nov 2021 21:09

Beste DAW-ers,

Corona is nog altijd niet onder controle. Dat betekent helaas dat er weer een aantal maatregelen [ ... ]

DAW NieuwsLees meer...
22 nov 2021 17:52

Op zaterdag 20 november werd in Haarlem diplomazwemmen gehouden. Dit was een samenwerking tussen DAW en [ ... ]

SynchroonzwemmenLees meer...
22 nov 2021 17:52

Op zaterdag 20 november werd in Haarlem diplomazwemmen gehouden. Dit was een samenwerking tussen DAW en [ ... ]

SynchroonzwemmenLees meer...
15 nov 2021 16:18

Bron: KNZB Foto: Kees-Jan Overbeeke

ZPC Amersfoort prolongeert titel bij Nederlandse Masters [ ... ]

MastersLees meer...
15 nov 2021 14:42

Zaterdag 13 november vond de eerste interregio Age II figuren plaats in Alphen aan den Rijn. 

Marit [ ... ]

SynchroonzwemmenLees meer...
07 nov 2021 11:49

Op zaterdag 6 november vond in Alkmaar de limietwedstrijd voor Age I t/m senioren plaats. Voor de Age [ ... ]

SynchroonzwemmenLees meer...
31 okt 2021 09:11

Zaterdag 30 oktober vond de eerste miniregio figuren van dit seizoen plaats in Utrecht. Dit was de ook [ ... ]

SynchroonzwemmenLees meer...
23 okt 2021 17:40

Op zaterdag 23 oktober vond in het Sloterparkbad in Amsterdam de interregio junioren figuren plaats. 

Louise, [ ... ]

SynchroonzwemmenLees meer...
10 okt 2021 18:29

Van vrijdag 27 augustus t/m zondag 29 augustus zijn de dames, heren en jeugd van de waterpolo afdeling [ ... ]

WaterpoloLees meer...
10 okt 2021 13:19

Op zaterdag 9 oktober vond in Raalte de interregio senioren figuren plaats. Names DAW deed Eva mee aan [ ... ]

SynchroonzwemmenLees meer...
03 okt 2021 20:19

Na maar 1 ronde van de eerste eredivisie competitie ronde te hebben gezwommen in seizoen 2020/2021 was [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
03 okt 2021 19:58

Minioren Clubmeet Ronde 1 - 26-09-2021

Eindelijk, eindelijk, eindelijk mochten de minioren weer een wedstrijd [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...

Onze Sponsors

Home