cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

Nieuws DAW

We mogen weer (buiten) zwemmen!!! Geef je op 🏊‍♂️🏊🏻‍♀️
Published: maart 28, 2021 Category: DAW Nieuws
Beste leden, het is nu 4 maanden dat wij als vereniging niet mogen trainen. Het Corona virus heerst nog steeds en de mogelijkheden op versoepelingen in de zwembranche zitten er nog niet in.Ondertussen hebben we niet stil gezeten. Het is gelukt om een overeenkomst te sluiten om het buitenzwembad Buitenmeere in Obdam te huren voor de periode van 29 maart t/m 2 mei.Wij mogen als vereniging trainen, in...
Lockdown | Geen trainingen tot 8 maart en nieuws over contributie
Published: februari 23, 2021 Category: DAW Nieuws
Beste DAW-er, Het Corona virus verslaan, dat valt nog niet mee, blijkt. Waar ik een maand geleden nog dacht, in maart mogen we wel weer ons bad in, is dat met de huidige berichten vanuit Nederland en onze omliggende landen nu geruisloos vooruit geschoven. Op dinsdag 23 februari in de persconferentie van ons kabinet hebben we gehoord dat buitensport voor jongeren tot 27 jaar weer mogelijk is, ook...
DAW jubilarissen 2020
Published: november 06, 2020 Category: DAW Nieuws
Normaal maken we de jubilarissen bekend op de Verjaardag van DAW en krijg je een speldje en bos bloemen. Dit jaar doen we alles anders. De verjaardag kon niet doorgaan ivm de Corona pandemie, daarom hebben we de jubilarissen op de ALV van 30 oktober bekend gemaakt. De speldjes worden niet meer gemaakt, daarom hebben we door onze huisstijl ontwerpster Andrea een medaille laten ontwerpen. Deze...
TEAM DAW | Kom je ook helpen?
Published: augustus 26, 2020 Category: DAW Nieuws
TEAM DAW DAW is een ambitieuze vereniging, die jaarlijks veel organiseert. Als vereniging is 10 jaar geleden gekozen voor “een bestuur op afstand”, wat inhoudt dat de bestuursleden niet in de commissies van de afdelingen zitten. De commissies zijn hierdoor zelfstandiger in het uitvoeren voor de werkzaamheden voor hun afdeling, waarbij het bestuur faciliteert. Dit is o.a. georganiseerd middels een...

Lockdown | Geen trainingen tot 8 maart en nieuws over contributie

Beste DAW-er,

Het Corona virus verslaan, dat valt nog niet mee, blijkt. Waar ik een maand geleden nog dacht, in maart mogen we wel weer ons bad in, is dat met de huidige berichten vanuit Nederland en onze omliggende landen nu geruisloos vooruit geschoven. Op dinsdag 23 februari in de persconferentie van ons kabinet hebben we gehoord dat buitensport voor jongeren tot 27 jaar weer mogelijk is, ook in teamverband. Helaas geldt dit niet voor DAW, onze zwemsport is nu eenmaal een binnensport. 

We blijven de berichten volgen en hebben regelmatig contact met AlkmaarSport. Als er weer mogelijkheden zijn, dan grijpen we deze direct aan, maken we plannen maken en delen deze met jullie. We kijken uit naar de persconferentie van maandag 8 maart!

Financiële situatie DAW

DAW is een zwemsportvereniging en heeft als doel om de zwemmers de zwemsport te laten beleven. Wij zijn een financieel gezonde vereniging. Dit is ondanks alle Corona ellende van de afgelopen 12 maanden gelukkig nog steeds het geval. Doordat we enkele maanden niet hebben kunnen zwemmen, zijn ook onze kosten lager dan gepland, vooral omdat AlkmaarSport de geplande badhuur niet aan ons doorbelast. Als vereniging hebben we geen winstoogmerk voor het aanbieden van de zwemsport aan jou en je clubgenoten, vandaar dat we dit willen door vertalen naar jullie als leden. 

Eerder hebben we gecommuniceerd dat de contributie wordt vastgesteld door de Algemene Leden Vergadering (ALV). Dat is nog steeds zo. Echter is er een regel in onze statuten die ons als bestuur gerechtigd maakt om contributie gedeeltelijk of helemaal stop te zetten in speciale situaties. Normaal wordt deze regel gebruikt voor individuele uitzonderingen, bijvoorbeeld een lid dat gaat studeren en alleen nog de competitie mee doet. Wij als bestuur vinden echter dat de huidige situatie zo'n ‘bijzonder geval’ is dat we deze regel voor al de leden in willen gaan zetten. Voor de liefhebbers, het gaat over Artikel 10, lid 3 van onze statuten.

De afgelopen weken hebben we hard gepuzzeld en gerekend, vooral complimenten aan onze penningmeester Patrick Wijdenes voor het vele werk dat hierin is gaan zitten. Uitgangspunt is dat DAW financieel ongeveer op nul moet uitkomen, over het seizoen dat loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2021. Een ander uitgangspunt is dat het ook uitvoerbaar moet zijn, met 600 leden is dit veel werk voor onze vrijwilligers van ons financieel secretariaat.

Contributie

Daarom hebben we als bestuur, gebruikmakende van bovenstaand artikel, besloten de contributie inning tijdelijk stop te zetten, tot we weer mogen trainen. Voor de mensen die per maand betalen, betekent dit dat er vanaf de maand februari geen contributie wordt geïnd. Stel we mogen begin april weer trainen, dan zal de contributie inning in april weer hervat worden (in dit voorbeeld: februari en maart geen contributie inning). Stel we mogen pas in juni weer zwemmen, dan zal de contributie inning in juni weer worden hervat (februari t/m mei geen contributie inning). 

De mensen die per half jaar of jaar betalen hebben hun contributie al betaald voor deze maanden. Verrekening vindt plaats met de contributie inning in juli, voor het volgende seizoen. Zij krijgen deze "contributiekorting" doorberekend, uiteraard is deze korting gelijk aan de korting die de mensen per maand (via automatische incasso) betalen krijgen.

Vrijwilligersvergoeding trainers

We hebben de vrijwilligersvergoeding aan de trainers voor de eerste helft van het seizoen volledig uitbetaald. Voor het tweede deel van het seizoen gebeurt dit naar rato van de tijd die we hebben kunnen trainen. 

Mondelinge uitleg over bovenstaande geven we graag op de ALV in juni. Mocht je eerder vragen hebben, neem dan even contact op met onze penningmeester of voorzitter. [email linkjes toevoegen]

Met sportieve groet, Hans Schoenmakers

Voorzitter zwemvereniging DAW 

28 mrt 2021 12:38

Beste leden, het is nu 4 maanden dat wij als vereniging niet mogen trainen. Het Corona virus heerst [ ... ]

DAW NieuwsLees meer...
23 feb 2021 19:42

Beste DAW-er,

Het Corona virus verslaan, dat valt nog niet mee, blijkt. Waar ik een maand geleden nog [ ... ]

DAW NieuwsLees meer...
15 feb 2021 14:37

 

 

 

Beste minioren-/junioren-/jeugd-zwemmers,

We hebben elkaar al even niet gezien. [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
15 feb 2021 14:37

 

 

 

Beste minioren-/junioren-/jeugd-zwemmers,

We hebben elkaar al even niet gezien. [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
07 jan 2021 12:20

Helpen jullie Kyra naar de Top?   Kyra Wijnker, zwemster bij de wedstrijdafdeling is genomineers [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
11 okt 2020 13:55

Dit weekend was het voor de mannen van DAW de eerste wedstrijd van het seizoen dat zou plaatsvinden in [ ... ]

Wedstrijdverslagen WaterpoloLees meer...
10 okt 2020 14:57

Beste waterpoloërs, familie, vrienden en sportliefhebbers,     Dit weekend gaan wij testen [ ... ]

WaterpoloLees meer...
09 okt 2020 19:56

Het was tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen voor de mannen van de herenselectie. Deze wedstrijd [ ... ]

Wedstrijdverslagen WaterpoloLees meer...
09 okt 2020 19:51

Beste zwemmers/ouders/verzorgers en trainers,

Ook dit jaar, ondanks de beperkingen met betrekking tot [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
06 okt 2020 21:38

Gister (zondag 4/10/2020) was de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen en het was om verschillende [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
04 okt 2020 11:25

Zaterdag 3 oktober deden de Age I'ers, Age II'ers en junioren van DAW mee aan de limietwedstrijd Age I [ ... ]

SynchroonzwemmenLees meer...
28 sept 2020 22:49

Op 27 september om 09:00 beginnen de Nederlandse Estafette Kampioenschappen in Eindhoven.

Onder begeleiding [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
28 sept 2020 22:11

Onder begeleiding van Melissa Zwaan en Arianne Hendriks stond voor de minioren op 27 september [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...

Onze Sponsors

Home