cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

Nieuws DAW

Corona update | 18 november 2020
Published: november 18, 2020 Category: DAW Nieuws
Gelukkig mogen we vanaf 19 november weer met zijn allen gaan trainen. We blijven ons houden aan de afspraken die gemaakt zijn voor 3 november j.l. zie het protocol "Corona & Veilig sporten bij DAW” op de voorpagina van de DAW website. In het kort houdt dit in: Leden van 18+ mogen met maximaal 30 personen in het bad zijn, met bad wordt bedoeld het hele bad, dus ook het bordes in het 50 meter bad....
DAW jubilarissen 2020
Published: november 06, 2020 Category: DAW Nieuws
Normaal maken we de jubilarissen bekend op de Verjaardag van DAW en krijg je een speldje en bos bloemen. Dit jaar doen we alles anders. De verjaardag kon niet doorgaan ivm de Corona pandemie, daarom hebben we de jubilarissen op de ALV van 30 oktober bekend gemaakt. De speldjes worden niet meer gemaakt, daarom hebben we door onze huisstijl ontwerpster Andrea een medaille laten ontwerpen. Deze...
KNZB - Open brief aan alle zwemverenigingen Zwemsport (te) hard geraakt
Published: november 05, 2020 Category: DAW Nieuws
Onderstaande brief hebben we ontvangen van de KNZB: Beste bestuurder, beste mensen,Net als u zijn ook wij overvallen door het besluit om alle zwembaden minimaal twee weken te sluiten. We snappen de duivelse dilemma’s van het kabinet en begrijpen dat we allemaal offers moeten brengen in de strijd tegen het COVID-19-virus. We zien dat er meerdere sectoren hard worden geraakt door de maatregelen en...
Clubhuis DAW elektrisch energieneutraal
Published: oktober 17, 2020 Category: DAW Nieuws
Tijdens de Algemene Ledenvergadering in Juni is besloten dat we het clubhuis gaan voorzien van zonnepanelen, om het elektrisch energieneutraal te maken. Op dit moment is er een subsidieregeling die dit interessant maakt voor ons als vereniging. Dave van Braak, vader van een waterpoloster van onze club, heeft dit traject begeleid. De subsidie aanvraag zal nu gedaan worden. Namens het bestuur van...
TEAM DAW | Kom je ook helpen?
Published: augustus 26, 2020 Category: DAW Nieuws
TEAM DAW DAW is een ambitieuze vereniging, die jaarlijks veel organiseert. Als vereniging is 10 jaar geleden gekozen voor “een bestuur op afstand”, wat inhoudt dat de bestuursleden niet in de commissies van de afdelingen zitten. De commissies zijn hierdoor zelfstandiger in het uitvoeren voor de werkzaamheden voor hun afdeling, waarbij het bestuur faciliteert. Dit is o.a. georganiseerd middels een...

KNZB - Open brief aan alle zwemverenigingen Zwemsport (te) hard geraakt

Onderstaande brief hebben we ontvangen van de KNZB:

Beste bestuurder, beste mensen,

Net als u zijn ook wij overvallen door het besluit om alle zwembaden minimaal twee weken te sluiten. We snappen de duivelse dilemma’s van het kabinet en begrijpen dat we allemaal offers moeten brengen in de strijd tegen het COVID-19-virus. We zien dat er meerdere sectoren hard worden geraakt door de maatregelen en ook in onze eigen sportsector zijn vele verenigingen al maanden aan het worstelen om het hoofd boven water te houden. Des te zuurder dat nu notabene vooral de zwemsport kopje onder wordt geduwd.

We zijn blij voor de leden van onze collega-bonden dat ze – zij het in aangepaste vorm – kunnen blijven sporten in de zaal, op het veld, op het ijs of op het (buiten)water. Hetzelfde geldt voor de mensen die graag naar de sportschool gaan. Echter, we ervaren het als onterecht en zelfs oneerlijk dat de zwemsport nu de dupe wordt van het besluit om de zwembaden te sluiten.

We pakken de uitzondering voor onze topsporters met beide handen aan, maar we zijn van mening dat ALLE zwemsporters op z’n minst moeten kunnen blijven trainen. Net zoals nagenoeg alle andere Nederlanders dat in verenigingsverband of in de sportschool kunnen doen.

Meerdere wetenschappelijke en onafhankelijke onderzoeken hebben aangetoond, dat je nu nergens zo ‘veilig’ kunt sporten als júist in de zwembaden! Door het chloor in het water en de meer dan afdoende ventilatie, de uitgestippelde looproutes en andere genomen maatregelen in de zwembaden, kan het virus niet of nauwelijks overleven en is er dus ook vrijwel geen besmettingsgevaar.
 
Zwemmen levert bovendien een aantoonbare bijdrage aan de weerbaarheid, gezondheid en daarmee de afweer tegen virussen in het algemeen en is derhalve van wezenlijk belang voor veel doelgroepen. Ook bieden zwembaden een noodzakelijke en vaak ook enige bewegingsmogelijkheid bij revalidatieprocessen en voor mensen met een fysieke beperking.
 
Vanuit de KNZB hebben we, samen met NOC*NSF, met de samenwerkende partijen in de zwembranche en zelfstandig langs meerdere fronten het belang van de zwemsport en de veiligheid van zwembaden onder de aandacht gebracht. Het is frustrerend te moeten ervaren dat de overheid desondanks een andere keuze heeft gemaakt. Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat men dit besluit in heroverweging neemt en zo mogelijk terugdraait.

In de tussentijd roepen we onze verenigingen en hun leden op om, zolang de sluiting nog duurt, samen op zoek te gaan naar lokale alternatieven. Probeer linksom of rechtsom toch gezond en fit te blijven, zodat je straks – als we weer mogen – de draad in het zwembad weer op kunt pakken!

We snappen dat onbegrip, frustratie en woede bij u om voorrang vechten en dat u ook veel vragen voor de KNZB heeft, bijvoorbeeld als het gaat om financiële compensatie of andere ondersteuning. Eerlijk gezegd hebben ook wij op dit moment nog niet alle antwoorden paraat. Het enige dat we u kunnen beloven is dat wij uw belangen zo goed mogelijk zullen behartigen en ervoor gaan strijden om de gevolgen voor uw vereniging binnen de perken te houden danwel later te kunnen repareren.

Net als in het voorjaar zullen we binnenkort alle bij ons aangesloten verenigingen weer gaan bellen om te luisteren naar uw ervaringen en te inventariseren waarmee we u kunnen helpen. Uw secretariaat krijgt hier de komende dagen nog een separate mail over.

Laten we als zwemsport samen de strijd aangaan! Zorg goed voor elkaar!

Met vriendelijke groet,
Namens de KNZB,
 
Aschwin Lankwarden, algemeen directeur
Marius van Zeijts, voorzitter
18 nov 2020 22:35

Gelukkig mogen we vanaf 19 november weer met zijn allen gaan trainen.
We blijven ons houden aan de afspraken [ ... ]

DAW NieuwsLees meer...
06 nov 2020 14:36

Normaal maken we de jubilarissen bekend op de Verjaardag van DAW en krijg je een speldje en bos bloemen. [ ... ]

DAW NieuwsLees meer...
11 okt 2020 13:55

Dit weekend was het voor de mannen van DAW de eerste wedstrijd van het seizoen dat zou plaatsvinden in [ ... ]

Wedstrijdverslagen WaterpoloLees meer...
10 okt 2020 14:57

Beste waterpoloërs, familie, vrienden en sportliefhebbers,     Dit weekend gaan wij testen [ ... ]

WaterpoloLees meer...
09 okt 2020 19:56

Het was tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen voor de mannen van de herenselectie. Deze wedstrijd [ ... ]

Wedstrijdverslagen WaterpoloLees meer...
09 okt 2020 19:51

Beste zwemmers/ouders/verzorgers en trainers,

Ook dit jaar, ondanks de beperkingen met betrekking tot [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
06 okt 2020 21:38

Gister (zondag 4/10/2020) was de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen en het was om verschillende [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
04 okt 2020 11:25

Zaterdag 3 oktober deden de Age I'ers, Age II'ers en junioren van DAW mee aan de limietwedstrijd Age I [ ... ]

SynchroonzwemmenLees meer...
28 sept 2020 22:49

Op 27 september om 09:00 beginnen de Nederlandse Estafette Kampioenschappen in Eindhoven.

Onder begeleiding [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
28 sept 2020 22:11

Onder begeleiding van Melissa Zwaan en Arianne Hendriks stond voor de minioren op 27 september [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
28 sept 2020 21:15

Na weken van overleggen en het opstellen van een uitgebreid protocol is het gelukt om onze 1e wedstrijd [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...

Onze Sponsors

Home